Megállt az orvos"tudomány"

Kedves Doktor Úr! Férjem az új évet diétával kezdte.Fehér liszt, cukor és a tejet teljesen elhagyta. 56 éves, 93-kg 175cm. Kb másfél hónapja, panaszkodik gyomor fájdalmakra, jobb oldali borda alatt, illetve étkezés után túlzott telítettség érzése van.Vérképe normális. CT és UH -vizsgálat alapján szervi baja nincsen. Étkezésén változtattunk: vaj (nem ráma) , párolt zöldségek, krumpli, rizs, csirke mell-vajban sütve, sok gyümölcs és zöldség centrifugázva frissen.Reggelente éhgyomorra máj tisztító tea. Ilyen étrend után kb 3-hete vörös, viszkető kiütések az arcon, egyre több, fenistil gélre enyhül.De ez csak tüneti kezelés.Orvosunk tanácstalan.Kérdésem az lenne, hogy egy gyomor tükrözés közelebb vinne e minket a probléma megoldásához? Esetleg Önnek van e valamilyen más javaslata, tanácsa? Köszönettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza diéta témában

Igen, mindenképp érdemes lenne elvégeztetni, egybekötve helicobacter pylori vizsgálatával. Az övéhez hasonló esetekben bennem mindig felmerül az, hogy nem volt-e már panasz az életmódváltoztatás előtt is? (sok esetben azért kezdenek neki az emberek)

Kérdés: 2015. február 20., 12:38; Megválaszolva: 2015. február 20., 19:01
Kérdések és válaszok: Egyéb
Cukorbetegséggel kapcsolatban
Tisztelt Dr. Úr. Elnézést hogy levelemmel zavarom, édesanyám cukorbetegsége miatt próbálok informálódni, hogy segítení tudjak neki. Van benne...
mi lehet ez?
Tisztelt Doktor úr! panaszaim márciusban kezdődtek, lágyabb székletet tapasztaltam napi 1-2 x voltam wc-n, amire én azt hittem tévesen hogy...
ketogén diéta
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 1, 5 hete csinálom a ketogén diétát, 5-8 kilo leadása céljából. A szénhidrát bevitel 30gr alatt van és a...
Magas koleszterinszint - diéta
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr, 37 éves nő vagyok (150 cm, 53 kg, két gyermekem van, 8 és 5 évesek) . Megállapították most novemberben, hogy magas...
Megváltozott testszag
Tisztelt doktornő! Nagyjából 3-4 hete azt vettem észre, hogy megváltozott az izzadtságom illata. Számomra kicsit fokhagymára emlékeztet. Valamint a...