• mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! panaszaim márciusban kezdődtek, lágyabb székletet tapasztaltam napi 1-2 x voltam wc-n, amire én azt hittem tévesen hogy hasmenés, el is kezdtem diétázni 1 hétig, majd nem akart múlni a lágy széklet, így elmentem a körzeti orvoshoz, aki felírt normix antibiotikumot. ezt elszedve (7 napig szedtem) romlott a helyzet, az antibiotikum hatására már tényleg nagyon lágy lett a széklet, elszedése után elkezdtem normálisan enni, viszonylag rendeződött a székletem és közérzetem 3-4 napig, majd utána megint lágy lett a székletem, ekkorra már 2 hete diétáztam, innentől kezdve jött a baj, elkezdtem egyről a kettőre szédelegni, nagyon legyengültem, vissza mentem a körzeti orvoshoz, aki mondta hogy csináltassunk széklet mintát.és folytassam a diétát. a széklet minta persze negatív lett, mire megérkezett már eltelt majdnem 3 hét diétázva kekszeken és levesen élve, a szédülés már folyamatossá vált a gyengeség érzettel. étvágyam egyáltalán nem volt, ekkor kaptam beutalót a gasztroenterológiára, amire szintén sokat kellett várni, ekkorra már kb 1 hónapja diétáztam fogytam 7-8 kg ot, csak fekvésre voltam képes.a gasztroenterológián csináltak hasi ultrahangot, ami teljesen jó lett, a vérképem is teljesen jó, 1-2 kisebb eltéréssel ( 5, 50 öszkoleszterin, 6, 2 vércukor ) itt még csináltak egy teljes körü allergia tesztet is, glutén meg mindenféle ilyen, minden negatív lett. sajnos az allergia tesztre várni kellett újabb 2 hetet, ekkorra már sikerült elérnem hogy egyek rizset meg csirkemell filét. ami nagyon bosszant, hogy szerintem semmi bajom nem volt, és tévességből elkezdtem diétázni:( és folyamatosan érzem már majdnem 2 hónapja ezt a gyengeséget, szédelgést, bágyadtságot a nap 24 orájában:( Tisztelt doktor úr! érdemes további vizsgálatokat csináltatni, gyomortükrözést és vastagbélt? lényegében az étvágyam kicsit vissza tért mostmár 1 hete mindenfélét eszek úgy mint régen, persze kicsit kevesebbet, még nem a régi, csak arra lennék kíváncsi hogy ez a folyamatos szédelgés lehet annak az oka hogy ilyen sokáig nem ettem normálisan:(? és mikor fog elmúlni? válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a diéta témában

        Szerintem nem érdemes további vizsgálatokba belefogni. Érdemes a diétát óvatosan, fokozatosan bővíteni, enni, gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset. Javaslom, használjon pár hétig probiotikumot (akár több típust is érdemes kipróbálni). E mellett érdemes bőven folyadékot fogyasztani is, mert az alacsony vércukor-szint mellett a folyadékhiány is okozhat szédülékenységet, gyengeséget.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2016. május 19., 17:26; Megválaszolva: 2016. május 19., 22:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktorno! Koszonom szepen a valaszat. Sajnos tovabbi jelek mutatkoznak. A kez es labfajasom, enyhe kezremegesem is megvan. De kb 4-5 napja faj a fejem. Reggel felkeltem es ereztem hogy a fejtetom is enyhen faj. Mar nem ia veszek be ra gyogyszert,...
        Tisztelt Doktorno! Segitseget szeretnek kerni. Kb 3 hete megfajdultak az izuleteim, vagy a csontjaim az ujjaimnal, csuklomnal, konyokomnel, terdemben, bokamban. ( regen is volr ilyen fajdalmam hideg idokben) Volt egy piros folt es dudor a labamon, eloszor...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 22 éves férfi vagyok, nem sportolok, sérülés nem ért mostanában. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy bal oldalon combtőben/lágyékhajlatban egy nyirokcsomót észleltem, körülbelül 6 hete, amely nem...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbiakban szeretném a véleményét kérni. Korábban már tapasztaltam, hogy az ágy matracának keménysége nem megfelelő, mivel ébredéskor volt, hogy fájt a hátam - egy új matrac vásárlása megoldotta a...
        Tisztelt Doktor Úr! 32 éves férfi vagyok. Néhány hónapig az ún. ketogén étrendet folytattam, nem voltam és jelenleg sem vagyok túlsúlyos, sportteljesítménybéli, és egészségügyi megfontolásokból próbáltam ki. Idővel kialakult egy...