Adenóma lehetséges?

Kedves Drnő/Úr! Márciusban derült ki különböző hormonvizsgálatok után, hogy PCOS inzulinrezisztenciám van. Azóta szedek is rá gyógyszert. Prolaktinra is kaptam gyógyszert, mert kicsit magasnak ítélte meg a kezelőorvos. A héten a véletlennek köszönhetően ct-re volt szükségem, mert eléggé beütöttem a fejem. A leleten az áll: " megacysterna magna ábrázolódik". Háziorvosom a PCOS/IR betegségem tudatában látva ezt a leletet, adenómára kezdett gyanakodni. Lehet, hogy a hormonelváltozásokat nem is a PCOS okozza. Megmondom őszintén, hihetetlenül meg vagyok ijedve... Ha valóban adenóma van a háttérben... amiket olvastam róla, számomra rendkívül ijesztő. Mennyire súlyos betegség ez? Hogyan kezelhető? A leírtak alapján van rá esély, hogy tényleg ez a betegség áll a háttérben. Köszönettel várva válaszát: egy 26 éves lány

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza hypophysis adenoma témában

Tisztelt kérdező!

A megacysterna magna nem adenoma, ez az egyik normálisan is meglevő agyi struktúra kicsit nagyobb voltát jelenti. A prolactin nem itt termelődik, hanem az agyalapi mirigyben. Amennyire én tudom az ön leletén leírtak nem feltétlenül jelentenek kóros állapotot, mindenesetre, ha megmutatja a leletét neurológusnak, akkor a szorongása el fog múlni. De a nagyobb prolactinhoz véleményem szerint nincs köze.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. szeptember 13., 10:52; Megválaszolva: 2012. szeptember 15., 16:35
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...