Prolaktin?

Tisztelt Szakértő! 21 hónapos kisfiam 7 hónapig szoptattam, (tehát több mint egy éve már) de azóta is van némi tejcsorgás mindkét mellemből. Úgy tudom, hogy okozhatja a magas prolaktinszint. Viszont olvastam, hogy a magas prolaktin szintet az agyalapi mirigy adenómája is okozhatja, ahol tünet pl. tejcsorgás, és temporálisan beszűkült látótér, ami nálam szintén beigazolódott. (mindkét oldalon 5 fokban) Valamint szédülés (vestibuláris működészavart állapítottak meg otoneurológián) , fáradékonyság, étvágytalanság, migrén, libidó csökkenés, plusz egy 3 cm-es hideg göb a pajzsmirigyben, (hormoneltérés nincs) . Agyi MRI: 5 helyen lacunáris infarctus, vagy kezdődő demyelinizációs folyamat? Kérdéseim a következők: Lehet, hogy a nyitott MRI a rosszabb minőség miatt nem mutatott ki egy esetleges hipofízis elváltozást? Vagy a magas prolaktin a szülés után 2 évvel még "természetes"? Tudom egy kissé zavaros a tünethalmaz, de annyira bízom benne, hogy valaki "összerakja" végre, talál valami összefüggést, és végetér ez a féléves rémálom, ami alatt ez az egész egyszerre derült ki, és végre nem érzem magam ennyire gyengének és fáradtnak. megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza hypophysis adenoma témában

Kedves Kérdező!

A koponya MR kimutatta volna a hypophysis elváltozást. Kérdés, hogy Önnek magasabb e prolactin szintje, mert azt nem írta, hogy megnézték volna. Ha tényleg magasabb a prolactin szint, azt nem csak az agyalapi mirigy túlműködése okozhatja, hanem petefészek elváltozás is. A többi tünete a fáradékonyság, libidócsökkenés, étvágytalanság az nincs összefüggésben ezzel, inkább hangulati probléma lehet. A szülés után lehet elhúzódóan magas a prolactin szint, nem biztos, hogy kóros. Nőgyógyászati és ismételt endocrinológiai vizsgálat javasolt.

Kérdés: 2011. május 20., 21:49; Megválaszolva: 2011. május 24., 19:13
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hipofízis adenóma
28 éves nő vagyok, egy hónapja diagnosztizáltak nálam egy 3, 8*4, 5mm-es hipofízis adenómát. Előzmény: Diane35 (kb 6év) , Lyndinett (0, 5 év) ...
Adenóma lehetséges?
Kedves Drnő/Úr! Márciusban derült ki különböző hormonvizsgálatok után, hogy PCOS inzulinrezisztenciám van. Azóta szedek is rá...
Hypophisis adenoma
Tisztelt Doktornő! Hypophisis adenomát diagnosztizáltak 3 éve nálam.az adenoma Bromocriptinre nem változik. Időközben kialakult a PCO is. A...
hypophysis mikroadenoma
Tisztelt Weborvos! 1995-től 2004-ig hyperprolactinaemia és hypophysis mikroadenoma /4 mm/ miatt. Bromocriptint szedtem. 2008.jun. labor...
TSH érték terhesség alatt