hipofízis adenoma-peteérés

Kedves Doktornő/úr, Elég tanácstalan vagyok.Nagyon hálás lennék, ha tudna segiteni.26 éves vagyok, eddig még nem voltam terhes, fogamzásgátlót 2010 augusztus óta nem szedek.Tavaly augusztusban egyszer már próbálkoztunk babával.Rá pár héttel, menszesz előtt elég érzékeny lett a mellem és nyomásra tej folyt belőlük. Azt hittem kismama vagyok, de sajnos nem voltam.-uh vizsgálat és terhességi teszt is kizárta-Elküldtek hormon vizsgálatra, ahol a prolaktin szinten normális volt, a TSH-m viszont 6.8.Erre irtak fel gyógyszert.Édesanyámat is megvizsgálták, Neki a TPO volt 235, 1 ami nagyon magas, nekem határeset, de normális.Valamint nála cisztát is találtak a pajzsmirigyén. Voltam mell uh-n, ahol mindent rendben találtak. A “tej” viszont nem akart elmúlni, sőt egyre rosszabb lett, durván fogalmazva nyomásra úgy spriccelt mint egy vizi pisztoly. A ciklusom normális 24, 25 néha 26 napos. A prolaktinom továbbra is normális volt.2011 decemberében a férjem után kijöttem Amerikába, jelenleg is itt élünk. Ahogy kiértem elmentem itt is orvoshoz, a TSH már jobb volt, most jelenleg 2.5 gyógyszer mellet. Márciusban, mivel még mindig volt ”tejem” és itt már a prolaktin szintem is magas volt elküldtek Mr-re ami kimutatta, h 8mm prolaktint termelő hipofízis adenomám van.Erre CABERGOLINE 0.5mg/2db/hét tablettát kaptam és az augusztusi MR szerint csökkent a tumor 1mm-t csökkent illetve már tejem sincs, nyomásra minimális savós folyadék. A TSH-ra LEVOTHYROXINE 0.50MG szedek. (legutóbbi vérvétel szerint 2, 5 a TSH szintem) A ciklusom mindig is normális volt, semmilyen tünetem nem volt azelőtt, h próbálkoztunk volna babával. Az itteni neurológusom és endokrinológusom szerint lehet babám, voltam nőgyógyásznál is, szerinte sem esz probléma. A vérképem normális, nőgyógyászati eredményeim szintén.Viszont egyáltalán nem érzem, h lenne peteérésem.Nincs tojás fehérjéhez hasonló folyásom, illetve vettem ovulációs tesztet és negativ lett az is, ebben a hónapban csináltam először. Minden reggel megvizsgálom magam, de ua. fehér minimális váladékom van.Talán menszesz után egy kicsit nyúlósabb, de nem számottevően. A mellem szokott ciklus közepén megduzzadni és elég érzékeny is, illetve kicsit pattanásos lesz a homlokom, de ennyi…A nőgyógyász annyit mondott, hogy folytassam a tesztelést-vizelet alapú-egy ciklus alatt akár teszteljek el több ovulációs tesztet is mint szoktak és ha mind negativ 3hónapig akkor megvizsgálnak, de szerinte ha normális ciklusom van akkor van peteérésem is.Eléggé elvagyok keseredve. Arra, h miért ”indult meg a tejem” 1 éve amikor teherbe szerettem volna esni, senki nem tudott választ adni.Ön szerint igy lehet peteérésem? Még annyi, h egy itteni szülésznő ismerősöm szerint lehet, h kapok egy ún.Chlomid nevű gyógyszer, itt eléggé ismert, ami beinditja a peteérést.Ön szerint van okom az aggodalomra? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza hypophysis adenoma témában

Nagy valószínűséggel nincs peteérés.Ezt azonban hormon vizsgálattal lehet megállapítani, a ciklus 21-23. napján végzett progeszteron hormon vizsgálatával vérből.Emellett a prolaktin meghatározása is javasolt.

Ha nincs peteérés gyógyszeres kezelésre van szükség az említett gyógyszerrel. Emelkedett prolaktin szint esetén tejelválasztást gátló készítményre.

Kérdés: 2012. szeptember 18., 07:10; Megválaszolva: 2012. szeptember 18., 20:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
terhesség (? )
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3 és fél évig szedtem fogamzásgátló tablettát, amit májusban abba kellett hagynom hipofízis adenoma miatt (helyette...
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát
Szemérem viszketés