hypophysis mikroadenoma

Tisztelt Weborvos! 1995-től 2004-ig hyperprolactinaemia és hypophysis mikroadenoma /4 mm/ miatt. Bromocriptint szedtem. 2008.jun. labor eredményeim:: TSH: 1, 300 mU/l, ACTH: 12, 70 pg/ml, CORT: 264, 6 nmol/l, PROLA: 12, 29 ng/ml: HGH 0, 55 ng/ml, IGF1: 127, 00 ng/ml 2008 jun. MRI eredmény: a hypophysis szerkezetében 3 mm-es microadenoma van. Ujabb MRI vizsgálatra most került sor 2010 áprilisában. Lelet: A vizsgálatot multisequentiaval végeztük, több sikban, nativan, valamint iv.kontrasztanyag adását követően. A sellafenék szabályos, a infundibulum középállásu, stb. Vélemény: A vizsgálat microadenomát nem igazolt. Az MRI vizsgálatokat mindig egy diagn.központban végezték, az utolsót más városban. Segitését kérem abban, hogy szeretném megérteni, hogy müködik szervezetünk, vagyis pár év alatt egy adenóma, miként szünik meg, minden kezelés, behatás nélkül. Szives válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza hypophysis adenoma témában

Tisztelt kérdező!

Az adenómák mérete változhat. Akár csökkenhet is. A prolactin szintje is rendben volt. Örüljön ennek a leletnek!

Kérdés: 2010. április 23., 20:47; Megválaszolva: 2010. április 23., 20:47
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hipofízis adenóma
28 éves nő vagyok, egy hónapja diagnosztizáltak nálam egy 3, 8*4, 5mm-es hipofízis adenómát. Előzmény: Diane35 (kb 6év) , Lyndinett (0, 5 év) ...
Adenóma lehetséges?
Kedves Drnő/Úr! Márciusban derült ki különböző hormonvizsgálatok után, hogy PCOS inzulinrezisztenciám van. Azóta szedek is rá...
Hypophisis adenoma
Tisztelt Doktornő! Hypophisis adenomát diagnosztizáltak 3 éve nálam.az adenoma Bromocriptinre nem változik. Időközben kialakult a PCO is. A...
Prolaktin?
Tisztelt Szakértő! 21 hónapos kisfiam 7 hónapig szoptattam, (tehát több mint egy éve már) de azóta is van némi tejcsorgás mindkét mellemből....
TSH érték terhesség alatt