• Hypophisis adenoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Hypophisis adenomát diagnosztizáltak 3 éve nálam.az adenoma Bromocriptinre nem változik. Időközben kialakult a PCO is. A problémám az, hogy kb. 1 éve elkezdtem hízni, elöször 2 hónap alatt kb. 10 kg-ot, akkor abbahagytam a fehér kenyér és édesség evést, és azóta is diétázom, mégis lassacskán szaladnak fel a kilók, már kb 18kg-nál tartok. Mit tudnék tenni, hogy foggyak? Már nagyon el vagyok keseredve! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a hypophysis adenoma témában

        Tisztelt kérdező! Ezek szerint az adenoma Prolactint termel, ha Bromocriptint kapott rá. Ez nem okoz hízást. A hízás vezet viszont PCO-hoz és ennek következtében emeli a prolactin szintet. A testsúly mindig a felvett és leadott energia eredője. Azaz, ha többet eszik, mint amennyit felhasznál, hízni fog. javaslom, hogy naponta 5 alakalomra elosztva egyen legalább 30%-al kevesebbet mint eddig. (Az átlagos nőknek javasolt fogyókúrás kalóriabevitel 1200-1300 kCal naponta) Lassan felszívódóak legyenek a szénhidrátok, ( teljes kiőrlésű pékáru, sok zöldség) E mellett aerob mozgás javasolt legalább 40 perc hetente 4x minimum.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 24., 18:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: