• Endokrinológiai vizsgálatról véleménykérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doki! elözmény: tavalyi vérvétel, egyiken 4.72-es pajzstulmüködés, pár honappal késöbb ismét normális. nos.ma voltam endokrinológián. Mindenfélét kérdezett a doki, felirta a jelentésbe. Adott vérvételi papirt, amiröl az egyik kérdésem az hogy kikötötte hogy csak a korházba mehetek vérvételre, az egészségház nem jo ahol mondjuk nem többszázan vannak csak mondjuk 20an. Miért? egy hasi ultrahang volt a másik az majd májusba lesz. továbbá felirt nekem Euthyrox (50mg), hogy este elalvás elött vegyek be egyet. a kérdéseim lényege most jön: 1.elolvastam a betegtájékoztatot, ott reggel éhgyomorra irja, fél orával kaja elött. 2.pajzsmirigy tulmüködésre nem szedhetö, de mivel nálam normálisra visszaállt, ezért van az a rész is hogy "strumaoperáciot követöen az ismételt golyvaképzödés megelözése céljábol szedhető, normális pajzsmirigy működés esetén" na ez mit jelent? nem tudom mi az a strumaoperácio, de gondolom valami mintavétel lehet vagy valami operácio az tuti. Nekem semmi ilyenben nem volt részem és normálissá vált a müködésem.Szedhetem a gyogyszert? 3.a leletemen le volt irva az általános állapotom. A felét nem értem az orvosi nyelv miatt, gondolom a vérvételi meg az ultrahang leleteimböl vehetett informáciokat de azt kétlem hogy onnan vette hogy: -javitott fogazat, békés garatképlet, bevont nyelv -a szememröl is volt info, -has puha betapintható, bélhang van, sérvkapu zárt, -máj tompulat megtartott -vese ütögetésre nem érzékeny -mozgásszervek alakilag, funkcioilag épek ezeket mégis honnan szedte? Engem nem vizsgált meg, nem kérdezte, és tudtommal se a vérvétel se a pajzs ultrahang nem ad választ ezekre a kérdésekre. nekem kezd büdös lenni ez az egész, Ön szerint megbizhatok ebben az orvosban? vannak kétségeim. Addig el se kezdem szedni a bogyokat amig nem kapok Öntől is véleményt. bocsánat de életemben elöször vannak ennyire rossz érzéseim orvossal kapcsolatban. előre is köszönöm: Szabó Szilvi

        Dr. Fáklya Mónika válasza a endokrinológia témában

        Tisztelt kérdező! Véleményem szerint érdemes lenne megvárni a friss laboreredményeket, mert egy tavalyi leletre nem lehet alapozni a kezelést. Amennyiben szükséges lesz a gyógyszer szedése, azt reggel, fél órával az étkezést megelőzően kell beszedni, mert így teljes a felszívódása. A műtétes résszel a betegtájékoztatón nem kell foglalkoznia, önnek nem volt műtétje. Egy gyógyszernek többféle indikációja is lehet. Nos a vizsgálattal kapcsolatban, sajnálom hogy rossz tapasztalatai voltak. Véleményem szerint az orvos-beteg kapcsolatban a bizalom nagyon fontos. Mivel ez nincs meg, talán érdemes lenne másik orvost felkeresnie.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2012. március 02., 23:11; Megválaszolva: 2012. március 10., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: