• Endokrinológiai vizsgálatról véleménykérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doki! elözmény: tavalyi vérvétel, egyiken 4.72-es pajzstulmüködés, pár honappal késöbb ismét normális. nos.ma voltam endokrinológián. Mindenfélét kérdezett a doki, felirta a jelentésbe. Adott vérvételi papirt, amiröl az egyik kérdésem az hogy kikötötte hogy csak a korházba mehetek vérvételre, az egészségház nem jo ahol mondjuk nem többszázan vannak csak mondjuk 20an. Miért? egy hasi ultrahang volt a másik az majd májusba lesz. továbbá felirt nekem Euthyrox (50mg), hogy este elalvás elött vegyek be egyet. a kérdéseim lényege most jön: 1.elolvastam a betegtájékoztatot, ott reggel éhgyomorra irja, fél orával kaja elött. 2.pajzsmirigy tulmüködésre nem szedhetö, de mivel nálam normálisra visszaállt, ezért van az a rész is hogy "strumaoperáciot követöen az ismételt golyvaképzödés megelözése céljábol szedhető, normális pajzsmirigy működés esetén" na ez mit jelent? nem tudom mi az a strumaoperácio, de gondolom valami mintavétel lehet vagy valami operácio az tuti. Nekem semmi ilyenben nem volt részem és normálissá vált a müködésem.Szedhetem a gyogyszert? 3.a leletemen le volt irva az általános állapotom. A felét nem értem az orvosi nyelv miatt, gondolom a vérvételi meg az ultrahang leleteimböl vehetett informáciokat de azt kétlem hogy onnan vette hogy: -javitott fogazat, békés garatképlet, bevont nyelv -a szememröl is volt info, -has puha betapintható, bélhang van, sérvkapu zárt, -máj tompulat megtartott -vese ütögetésre nem érzékeny -mozgásszervek alakilag, funkcioilag épek ezeket mégis honnan szedte? Engem nem vizsgált meg, nem kérdezte, és tudtommal se a vérvétel se a pajzs ultrahang nem ad választ ezekre a kérdésekre. nekem kezd büdös lenni ez az egész, Ön szerint megbizhatok ebben az orvosban? vannak kétségeim. Addig el se kezdem szedni a bogyokat amig nem kapok Öntől is véleményt. bocsánat de életemben elöször vannak ennyire rossz érzéseim orvossal kapcsolatban. előre is köszönöm: Szabó Szilvi

        Dr. Fáklya Mónika válasza a endokrinológia témában

        Tisztelt kérdező! Véleményem szerint érdemes lenne megvárni a friss laboreredményeket, mert egy tavalyi leletre nem lehet alapozni a kezelést. Amennyiben szükséges lesz a gyógyszer szedése, azt reggel, fél órával az étkezést megelőzően kell beszedni, mert így teljes a felszívódása. A műtétes résszel a betegtájékoztatón nem kell foglalkoznia, önnek nem volt műtétje. Egy gyógyszernek többféle indikációja is lehet. Nos a vizsgálattal kapcsolatban, sajnálom hogy rossz tapasztalatai voltak. Véleményem szerint az orvos-beteg kapcsolatban a bizalom nagyon fontos. Mivel ez nincs meg, talán érdemes lenne másik orvost felkeresnie.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2012. március 02., 23:11; Megválaszolva: 2012. március 10., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DoktorNő. Kicsit hosszú lesz az én esetem. Idén le kellett állítani a Cymbalta antidepresszáns kezelést (pánik/szorongásos betegség miatt) mert állandó kifulladás érzésem volt,fokozottan izzadtam, kb. 1.5 óránként át kellett...
        Tisztelt Doktor úr! Pajzsmirigygöböt diagnoztizáltak nálam 3at is.A szövettani eredmény szerint strúma.Az egyik göb közel 3cm-es,és a kezelőorvos szerint ha tovább nől műteni kell.Aztszeretném kérdezni,hogy lehet e a göböket...
        Tisztelt Cím! Segítségét szeretném kérni abban, hogy magas TSH (5,6) és magas antiTPO (>1300) esetén szedhető-e az astragalus kínai csűdfű? Milyen hatásai lehetnek? Fitoterapeuta ajánlotta a gyulladás...
        szeretném megkérdezni hogy pajzs vérvételeim közül/tsh,t3,t4,anti tpo/közül a t4 emelkedett kicsit.10.Évek ota.nem változott egyik sem.Göbök vannak ami nöl.Most 3év alatt 4mm nöt.Hizásom van,de nagyon lassu folyamatban.11kb 2-3 év...
        Kedves Doktornő! Szept 20 volt egy vérvételem. Abban emelkedett (6,5)tsh lett de a T4 13.6 volt.(határon belül) Utánna kiderült h terhes vagyok. Most vagyok 6 hetes terhes. Csináltattam pajzsmirigy labort, melynek eredménye tsh 6.79 (0.3-5.3 ig,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő!Basedow-s betegként milyen c-vitamint tudna ajánlani jószívvel? Pld a Jutavit retard kész rémálom volt,7-8 alkalommal is pisiltem éjjel.A Szent-Györgyi gyomorégést okozott.A Novo c liposzómás semmi negatívumot nem...
        Tisztelt dr úr /dr nő! 2002 -ben teljes pajzsmirigy eltávolításom volt. Azóta L-thyroxin gyógyszert szedek, rendszeres kontroll mellett. 2019.07.30 labor érték, gyógyszer125 µg TSH 6,162* szabad T4 16,27* szabad T3 4,4 A TSH és T4 magas a labor...
        Tisztelt Doktornő! Kérdéssel, tanácsért fordulok önhöz.2002 óta pajzsmirigy alul működésem van. Letrox 50 mg-ot szedtem rá,terhességeim idején nagyobb dózist, aztán volt egy nagyobb mértékű fogyásom (sikeres diétának köszönhetően)...
        Tisztelt doktornő! Korábban Basedow-t igazoltak nalam .akkor is túlsúlyom volt..eg grammot sem fogytam csak más jellemző tünettekkel mentem orvoshoz.őleg a szapora pulzus és a tremot miatt.kaptam Metothyrint...igaz nem diétaztam de híztam .....az...
        Jó napot Doktor Úr/Nő! 23 éves vagyok, 72kg és ez a pajzsmirígy laborvizsgálat a délutáni órákban lett elvégezve tudna nekem segíteni, hogy ez mit jelent? Mert akárhány oldalt néztem meg, mindenhol más volt a normál érték. Válaszát...