PCO szindroma

Kedves Doktornő/doktor úr! Régebb otta küszködöm azzal a problémával, hogy nem jött meg a menstruációm talán úgy 14 éves korom ota Jártam az orvosokat találtak nálam egy kis cisztát ami állítolagosan gyógyszeres kezelés hatására felszívodott akkor! 18 éves koromban elkeztem szedni a lindynet 20 fogamzásgátlót annak érdekében hogy ez helyreáljon! ez adig müködött amig szedtem a fogamzásgátlót! aztán novemberben már pontosan egy éve úgy döntötünk párommal abba hagyom és azotta visszatért sajnos ez a problémám! álltalában kapom akülönbözö gyógyszereket és az meghozza a menstruáciom de következő honapban megint semmi! Aztán jártam az orvosokat és végül mostanra kiderült hogy valoszinüleg PCO s vagyok! ennek keelésére kaptam a metformin gyógyszert de sajnos nem mindig tudom betartani a szénhidrát diétát probálom elkerülni a tésztát a kenyeret meg minden olyan dolgot de néha kisértésbe esem sajnos! most volt m vérvételen és az azt is mutatta hogy pajzsmirigy alulmüködésem illetve hogy magas a tesztoszteron szintem! kérdésem az hogy ez mennyiben befolyásolja a mestrúáciom! és hogy lehet probléma az hogy nem teljesen tartom be a szénhidrát diétát! bár a testsulyom milyotta szedem a gyógyszert nem változik 66 k és 71 voltam, a napi mozgás a munkámból kifolyólag megy rendesen nem tudom mi tévö legyek! ja és még valami mennyi idő kell hogy a metformin menstruáciot eredményezzen! és mégvalami iszom a cickafarkfü és palástfü teát befolyásolja e a gyógyszer hatását vagy szedhetem nyugottan mert nem csinál semmi olyasmit! kérem minnél hamarabb válaszát Előre is köszönöm

Dr. Pétervári László válasza PCO témában

Vannak speciálisan PCO szindrómával foglalkozó

szakrendelések ezt kellene felkeresnie./Klinika/

Ott és ebben jártas szakember megfelelő kezelést tud javasolni.

Metformin szedése az eredményre szokott vezetni, de emellett egyéb hormonok normális működésére is szükség van.Emiatt endokrin szakorvosi vizsgálat is javasolt.

Kérdés: 2011. november 14., 11:37; Megválaszolva: 2011. november 15., 14:25
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pco-m van?
Kedves Doktor Nő/Úr! Több mint 1 év alatt 10 kg-ot híztam, ezért endokrinológushoz fordultam! A ciklusom remdszeres, ált.28-29 napos. Az orvos labort...
PCOS és hyphophyzis adenoma
Egyik lányom 22 éves. Októberben diagnosztizálták nála a PCOS szindrómát. A bal petefészke duzzadt, ciszták vannak benne. A tesztoszteronja 115.1...
Nagyon fontos!
Tisztel Doktor Úr! 3 hete diagnosztizálták nálam a PCOS petefészek szindrómát.Bő egy év alatt meghíztam 40 kilót, kiszőrösödtem..., és ez...
Tájékoztatás
Kérdésem az lenne, hogy 17 hetes kismama vagyok PCO beteg vagyok, laborban voltam vérvételen a pajzsmirigy értékeket nézték TSH 7, 5, Szabad T4 1, 02....
Ajánlott-e a hormonkezelés PCOS...
Kedves Doktor úr! 25 éves vagyok, 9 éve szinte megszakítás nélkül szedek fogamzásgátlót. Most éppen dienille-t. Természetes úton rendszeres...