policisztas ovarium szindroma

Tisztelt Doktor Ur! 9 honapja probalok teherbe esni, de bizonyos komplikaciok leptek fol. Kozvetlenul a probalkozasi idoszak elott bevettem egy esemeny utani tablettat, azert irom le, mert talan lehet ennek is jelentosege. Probalkozasunk hatodik havaban volt egy 30 napos verzesem, melyet K vitaminnal kezeltek. (korabban nem jutottam orvoshoz, mert Azsiaban tartozkodtam) Az ultrahangos vizsgalat nem mutatott elvaltozast. Ez utan elkezdett elgyengulni a havi verzesem, igy a mult honapban ismet orvoshoz fordultam. Hormonvizsgalat nelkul megallapitottak, hogy Policisztas Ovarium szindromam van. Tuneteim: hajhullas, zsiros bor, szexualis aktust koveto kisebb verzesek, feszulo mell, hangulatingadozas. Kezelesemre 5 havi Utrogestant irtak fel, havonta 10 alkalommal kell bevennem a ciklus 15. panjatol a 25-ig. Azt mondtak, hogy ettol majd teherbe esem. Kisse aggaszt, hogy a gyogyszernek pont ellenkezo, fogamzasgatlo hatasa van, illetve hogy hormonkeszitmenyt irtak fel nekem tobbhonapos szedesre hormonvizsgalat nelkul. Az egyetlen vizsgalat ennel az orvosnal is a huvelyi ultrahang volt, amin teljesen rendben talaltak mindent. Kimutatja az ultrahang a polipot, cisztat? Mennyire megbizhato? A tuneteim alapjan milyen egyeb betegsegek johetnek szoba meg? Szeretnek teherbe esni. Az Utrogestan szedese ota fokozodott a mellem feszulese illetve a menstruaciom borzasztoan fajdalmassa valt. Segitseget elore is koszonom! Kiegeszito informacio lehet, hogy vesekovem van. Bar nem tudom lehet e osszefugges.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vereczkey Attila válasza PCO témában

Kedves Kérdező!

A tünetek utalhatnak a progeszteron szedésre utaló jelekre, a policisztás ovariumokat ultrahang vizsgálattal lehet gyanítani, de a biztos diagnózist endokrinológiai vizsgálatok megerősítésével mondhatjuk ki. Érdemes természetesen egy meddőségi szakemberhez fordulni, és a szükséges vizsgálatokat elvégeztetni.

Üdvözlettel,

dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2013. szeptember 11., 17:34; Megválaszolva: 2013. szeptember 24., 11:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
PCO-Barátcserje kapszula
Erdeklodnek, hogy amennyiben PCO eseten szedem a detralexet es erosek a mestruacios gorcseim illetve eroteljes a verzes is, a gyogyszer mellett szedhetem-e a...
nőgyógyászati probléma?!
Tisztelt Doktor úr! 21 éves vagyok és csak gyógyszer mellett tudok menstruálni (Norcolut) . Spontán menstruációm 14 majd 18 évesen volt. Emiatt...
Polycystás jellegű ovárium
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért kerestem fel, mert legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatom némi kételyt hagyott bennem. A tárgy előtt egy kis...
Normális hogy csak várunk? ...
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb egy hónapja megállapították, hogy a petefészkem policisztás. Kb 5-7 mm-esek a ciszták. Ezután azt mondták, hogy...
hormonok - PCO
Tisztelt Doktor úr/Doktornő, 1986-ban születtem. 19 évesen elkezdtem a Lindynette-t szedni, amit 4 év után, 23 évesen hagytam abba. Ezt követően a...