Hirdetés
      • IBS után lehet vastagbélrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Plósz Doktor Úr! Ismét a segítségét kérem. Refluxos, ibs-es vagyok Így tudom, hogy milyen a puffadás, hasfájdalom stb. Ibs-em, hasfájdalmam havonta visszatér, most is hasonló a helyzet, csak én rosszabbnak érzem. A székletem reggel 1-2 teljesen normális, azt követően híg hasmenéses legalább 2-szer, ilyenkor csak úgy korognak a beleim, ez tart 1 hétig, aztán teljesen normális, utána pedig visszatér a normális-hasmenéses széklet. Ma pedig reggel egy teljesen újonnan kialakuló székrekedés, azt követően 2-szeri hasmenés. A hasam nagyon fáj, hányingerem van, fáj a gyomrom, étvágytalan vagyok. A fejem is fáj, mióta ez a hasmenés van. Fogyni nem fogytam, Dicetelt szedek 2x2-t és probiotikumot is. A szám is olyan savanyú, rossz izű, hogy kezd elviselhetetlenné válni. Lehet-e az IBS-nek ilyen jellegű fellángolása, illetve mik a vastagbélrák tünetei? Gondolhatok-e rosszra? Colon. 2009-ben volt, negatív. Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a vastagbélrák témában

        A vastagbélrák kizárható, ha 2009-ben komplett vastagbélvizsgálata történt. Az IBS súlyossága változékony, a lefolyás hullámzó. Javaslom, az eddigiek mellett figyeljen a gyakori, rendszeres, nyugodt étkezésekre, illetve a rendszeres testmozgásra.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 28., 16:40; Megválaszolva: 2012. január 30., 19:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: