• Vastagbéldaganat esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Feleségemnél vastagbéldaganatot állapítottak meg az első szövettan a következőket tartalmazza:Mikroszkóposan a sigmából származó biopsziás nyálkahártya részletekben mélyen a submucosat is infiltráló atypusos tubuláris mirigy proliferáció, adenocarcinoma látszik. A daganatsejtek kis hányada mutat EGFR membrán pozitivitást. A p53 fehérje homogén, erős expressziója P53 génmutáció jelenlétére utal. Az MLH1 és MSH2 DNS mismatch fehérjék expresziója megtartott. Allél specifikus PCR reakcióval vad tipusú KRAS allélek jelenlétére utaló terméket kaptunk a 12-es és 13-as codonnak megfelelően, továbba BRAF V600E pontmutáció negativitás állapítható meg. A műtét utáni szövettan eredményét mellékletként küldöm.Érdekelne milyen esélye van kiújulásnak, áttétnek, vagy a teljes gyógyulásra? Elkerülhető-e a kemoterápiás kezelés?

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a vastagbélrák témában

        Sajnos az egész bélfalat infiltráló, sőt, néhol a zsírszövetbe terjedő tumorról van szó. Utókezelésként mindenképpen kemoterápia szükséges, hiszen őrült nagy a kiújulás és áttét-képződés kockázata! dr. Nagykálnai Tamás


        Kérdés: 2012. november 17., 18:58; Megválaszolva: 2012. november 21., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: