Tüdőrák-életminőség-élethossz javítása

Tisztel Doktor Ú/Nő Nem helyet szeretném más kérdezőktől elvenni, csak megköszönném ha ebben a kérdésben segítene. Édesanyám tüdejében idénrosszindulatú daganatot fedeztek fel, előtte 6 évvel ezelőtt vastagbélrákkal műtötték, most a bal felső tüdőlebenye teljes egészében eltávolításra került, illúziónk nyilván nincs, de élet minőség-hossz érdekében igyekeznék amit lehet megtenni. Kérdésem tehát lehet, (nem szorosan gyógyászati): nagyvárosba lakunk, forgalmas főút megntén, azaz van szennyeződés, ha vidékre, vagy külső zöldövezetbe költöznénk (én magam rokkantnyugdíjas vagyok, tehát munka szempontjából ez számomra nem lényeges) , jelentene az jelentősebb minőségjavulást, érdemes lenne-e belevágnunk, nyilván felesleges hercehurcát sem szeretnénk vállalni, de az ember ilyenkor igyekszik minden szalmaszálat megragadni. Az orvosunk egyébként mindenképpen x hónapnyi időre szanatóriumba küldené édesanyámat, ezért merült fel bennünk ez a kérdés. Tisztelettel: Krisztián

Dr. Tóth Judit válasza vastagbélrák témában

Kedves Krisztián!

Fontos lenne tudni, hogy a tüdőben talált elváltozásnak van e köze a korábbi vastagbéldaganathoz, vagy sem. Az, hogy a zöldövezeti jólevegő segít e, vagy szükséges e, attól is függ, mennyire érintett egyébként a tüdő többi része, vagyis mennyire beteg a légzőfelülete. Kérdezze meg erről a kezelőorvosát.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. június 21., 22:55; Megválaszolva: 2016. június 27., 19:55
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Tüdőrák àttét a nyirokcsomókban
Tisztelt Doktornő! Apósommal kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. 72 éves, erős dohányos férfi. Novemberben derült ki, hogy tüdőrákos....
Vena superior sindroma
Kissejtes tüdőrák.
Medrol2......
Biopszia eredmény