Daganat a vastagbélben

A nevem Okszána! Férjem nevében írok. 2014 februárjában diagnosztizáltak vastagbél rákot áttételekkel a májra. Túl van 7 kémiaterápián (Folfox 6) . A daganat nem okoz székrekedést. A kezelés nagyon hatásos. A májban lévő áttételek csökkentek 60%-ra (jelenleg 1-3 mm-sek, kb. 8 áttétel van) . Lehet-e továbbra is kémiával kezelni, vagy szükséges a műtét? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Nagykálnai Tamás válasza vastagbélrák témában

Tisztelt Kérdező!

A baj az, hogy az egyedüli kemoterápiától javulni javul, de végleg nem gyógyul meg egy olyan beteg, akinek áttétei vannak a májban.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2014. július 10., 17:04 ;Megválaszolva: 2014. július 16., 23:58
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Vastaggbélrák
Tisztelt Doktor Úr! A probléma a következő: Édesanyámnál (60 éves) pénteken II.-es stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak, vagyis EDDIG...
Vastagbéldaganat esélye
Feleségemnél vastagbéldaganatot állapítottak meg az első szövettan a következőket tartalmazza: Mikroszkóposan a sigmából származó biopsziás...
Vastagbélrák, kemoterápia
Tisztelt Főorvos Úr! Nagyapámmal kapcsolatban kérném véleményét. 73 éves, ez év 08. hóban vérszegénység miatt kivizsgálták, és...
A mai nappal kezdte a kemoterápiát el...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesapámnál aki 66 éves vastagbélrákot diagnosztizáltak már átesett egy műtéten stomája lett. Megérkezett a...
Met. multiplex hepatis, progresszió
Tavalyi évben vastagbél rákkal műtötték a páromat! Májon már akkor láthatók voltak az áttétek ami mostanra rosszabb lett! Mostani Ct-nk...