• vastagbél daganat máj áttét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesapámnak, aki 61éves, a következő lelet jött meg. Még egy hetet kell várnunk az onkológiára. Kérdésem lenne, mire számíthatunk? Illetve édesapám csak annyit tud, hogy vastagbéldaganata van és hogy rosszindulatú. Közöljük vele, hogy mi a helyzet? Adenocarcinoma cylindrocellulare dediferenciatum partim exophyticum partim invasivum valde necroticum primarium intestini crassi. A tumor a bélfal összes rétegét infiltrálta, a subserosus zsírszövetbe is kilépett. A visceralis peritoneumon túl nem terjedt, a szabad hasűri felszínen nem jelenik meg. A regionális zsírszövetben 2 db nyirokcsomót vizsgáltunk, ezek közül az egyik állományában a vastagbélrák metastasia látható. Máj jelzéssel a mesenterica inferior lekötés mellett-felett 2 nyirokcsomót vizsgáltunk, mindkettő állományában a vastagbélrák metastasisa észlelhető. N: 3/4. A resectios síkok tumormentesek. stádium: pT3N1MX G3, Dukes: C2, std: IIIB Egyébként a CT már műtét előtt túl voltunk ami igazolta a vastagbél daganatot illetve a máj mindkét lebenyében elszórtan több áttétet. milyen esélyek vannak így apukámnak?

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a vastagbélrák témában

        Vastagbélrák többszörös máj-áttétekkel sajnos gyakorlatilag gyógyíthatatlan. Kezelhető, de a végső esély szinte nulla.


        Kérdés: 2012. március 30., 21:47; Megválaszolva: 2012. április 17., 19:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: