Tejfogyasztás téma

Hogyan hat az egészségre a napi tej- és tejtermékfogyasztás?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2017-10-31 11:35
A tej és az abból készülő tejtermékek étrendünk lényeges részét képezik, fogyasztásukkal nemcsak táplálkozásunkat színesítjük, hanem szervezetünk működését is jótékonyan támogathatjuk.

A tej: ahogyan az orvosok látják

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2014-08-17 07:38
Legutóbbi cikkünk a tehéntejről és annak fontosságáról megosztotta olvasóinkat. Elhatároztuk, hogy megkérdezzük a háziorvost, a gyermekgyógyászt és a diabetológust, hogy ők hogyan vélekednek erről az italról.
A tejcukor-érzékenyek számát közel másfél millióra becsülik hazánkban a szakemberek, tízezernél több ember vizsgálata alapján. Az érintettek már kevés tej(termék) elfogyasztása után is hasi fájdalmakról, puffadásról, erős gázképződésről, hasmenésről panaszkodnak, ám többségük nem tudja, rosszullétét valójában mi váltotta ki, és esetleg sosem hallott a laktózintoleranciáról…

Kecsketej: laktózérzékenyek is ihatják?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2013-03-04 13:11
Tudta, hogy a kecsketejben több D-vitamin van, mint a tehén tejében? És azt gondolta volna, hogy C- és A-vitaminban is igen gazdag? Folytatjuk tejes sorozatunkat.

folyadék fogyasztás

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2013-11-03 19:30
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az orvosok napi minimum 2 liter folyadék fogyasztását ajánlják. Szeretném betartani. Kérdésem, hogy: a tej ilyen szempontból folyadéknak minősül? Elég sok tejet iszom. (napi 1, 5 liter) Helyesen teszem? Köszönettel: