• Kollagén allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy gyermekkoromban tejallergiát diagnosztizáltak nálam. Ezt követően az allergológus édesanyámnak azt javasolta, hogy marhahúst se egyek, mert elképzelhető, hogy allergiát okozna. A helyzet a következő: azóta nem voltam allergia vizsgálaton viszont a joghurt, sajt, vaj, túrórudi stb. tejtermékek egyáltalán nem okoznak allergiát nálam, továbbá a marhahúst hamburgerben próbáltam és ebben az esetben sem érzek a fogyasztás után bármiféle panaszt, pedig 100% marhahúsból készült. A tömény tejtől viszont rosszul leszek, valamint a túlzott főzőtejszín fogyasztástól. Ennek ismeretében mit gondol? Fogyaszthatok hidrolizált kollagén táplálékkiegészítőt mely marhából készül? Összetevők: Hidrolizált szarvasmarha kollagén peptidek, L-aszkorbinsav (C-vitamin), savasságot szabályozó anyag: citromsav, természetes aroma, színezék: béta-karotin, édesítőszer: szukralóz. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a tej allergia témában

        Kedves Kérdező! A gyerekkori tej allergia az esetek nagy részében csak átmeneti, serdülő korra elmúlhat. A tömény tej, és zsíros tejszín fogyasztásakor jelentkező rosszullét nem feltétlenül allergiás reakció. Tekintettel arra, hogy az Ön által említett készítmények különféle élelmiszeripari , és hőkezelésen esnek át, szerkezetük megváltozik,így nem valószínű, hogy allergiát okoznak. Mindenesetre először próbáljon meg kis mennyiséget fogyasztani belőle,és figyelje az esetleges tüneteket. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. április 25., 12:38; Megválaszolva: 2020. április 26., 17:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.