Szoptatás téma

Felnőttként több pontot érnek el az IQ-teszteken a tovább szoptatott gyerekek

MTI

A hosszabb ideig szoptatott gyerekek felnőttként jobban teljesítenek az intelligenciateszteken - derült ki egy rendkívül hosszú távú, harminc évet felölelő brazil tanulmányból.

Megdőlt a fehérjemítosz: a túl sok fehérje sem jó a csecsemőnek

Magyar Gyermekorvosok Társasága

Minél több fehérjét eszik a gyerek, annál jobb, különösen, amíg pici – tartja a legtöbb szülő. A legújabb kutatások szerint ugyanakkor a „minél több, annál jobb” elve tévhit. A túlzott, illetve nem megfelelő szerkezetű fehérje fogyasztása az első két életévben növeli mind a későbbi elhízás, mind az allergia kockázatát.

Gyermekorvosok társasága: a túl sok fehérje sem jó a csecsemőnek

MTI

A túlzott, illetve nem megfelelő szerkezetű fehérje fogyasztása az első két életévben növeli mind a későbbi elhízás, mind az allergia kockázatát - írta a Magyar Gyermekorvosok Társasága az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Ételallergia már csecsemőkorban is - Milyen tünetek utalnak rá?

Orvostkeresek Egészségmagazin

Ételallergiás panaszok már csecsemőkortól, tápszeres és anyatejes babáknál egyaránt jelentkezhetnek. Milyen tünetek esetén gondoljunk ételallergiára? Mikor forduljunk orvoshoz? Erről kérdeztük dr. Hidvégi Edit gyermekgasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont orvosát.

A szoptatás megelőzi a súlyproblémákat

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Azok az anyák, akik tovább szoptatnak, segítenek gyermeküknek a későbbi súlyproblémák megelőzésében - erősítette meg egy új kutatás, amelyről a Medbroadcast internetes portál számol be.

Hazánkban a kismamák 95 százaléka szeretne szoptatni

www.elso1000nap.hu

A fogantatástól a gyerek hároméves koráig tartó, fejlődése szempontjából legmeghatározóbb időszakra hívja fel a figyelmet az Első 1000 nap program. Az augusztus 1-én ünnepelt Szoptatás Világnapja alkalmából a program szervezői az anyatejes szoptatás kedvező élettani hatásainak népszerűsítésére fókuszálnak.

Anyatej, a természetes védelem

Debreceni Egyetem

Életre szóló nyereség jelmondattal rendezik meg idén a szoptatás világhetét. Az anyatej ugyanis hosszú távon is kihat a gyermekek egészséges fejlődésére.

Az orvos válaszol: Hogyan segíthetünk a hasfájós babán?

WEBBeteg

Két hónapos a kislányom és nagyon hasfájós. Eddig csak este és éjszaka fájt a hasa, most már napközben is. Kérem, adjon tanácsot! - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az anyatej és az immunológiai ablak

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

Az anyatejben lévő számos fehérje fontos szerepet játszik abban a folyamatban, amelynek következtében a fejlődő kisbaba kiépülő, megerősödő immunrendszere befogadja, tolerálja a bevitt tápanyagokat – állítják az anyatejes táplálás kutatói.

Az anyatejes táplálás gyermek életet ment

Unicef.hu

A szoptatás a gyermeki élet megmentésének leghatékonyabb és legolcsóbb módja – erre hívja föl a figyelmet az UNICEF a ma kezdődő Szoptatási Világhét alkalmából.