• Az anya étrendje hatással lehet a baba allergiájára

    Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

    Ha a kismama a terhesség alatt sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, azzal csökkentheti a születendő gyermeknél bizonyos allergiák kialakulásának kockázatát – állítja egy japán tanulmány.


    A zöld és sárga színű zöldségek, citrusfélék és a béta karotinban gazdag (általában piros vagy narancs színű) zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségű fogyasztása a terhesség alatt, csökkenti a születendő gyermeknél az ekcéma kialakulásának kockázatát – állítja Dr. Yoshihiro Miyake, a Fukuoka Egyetem orvosa.

    Hirdetés

    Az E-vitaminban magas ételek, mint például a sötétzöld zöldségek, a nehéz légzést kockázatát csökkenti a babáknál. A béta karotin és az E-vitamin csak kettő a zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható antioxidánsok közül, melyek egészségünkre gyakorolt pozitív hatása köztudott.

     

     Az asztma tünetei

    A legtöbb asztmás roham előtt bevezető, figyelmeztető tünetek alakulnak ki. Ezeknek a felismerése és a tünetek korai kezelése megelőzheti a roham teljes kifejlődését, illetve a további állapotromlást megakadályozhatja.
    Az asztma jelei >>

    Azonban a kismama antioxidáns bevitelének a születendő gyermekre gyakorolt hatásának vizsgálata még fejlődő tudományág – mondta Miyake, aki kutatása során 763 terhes nő zöldség és gyümölcsfogyasztását és gyermekeik korai allergiáit vizsgálta.

    A nők átlagéletkora 30 év volt, és a terhesség 17. hetétől kísérték őket figyelemmel. Azt tapasztalták, hogy  azoknak az anyukáknak a gyermekei, akik a terhesség alatt jelentősen több zöld és sárga zöldséget, citrusfélét vagy béta karotin tartalmú élelmiszert fogyasztottak, kevésbé voltak kitéve az ekcéma kockázatának.

    A kutatók minden kismamának ajánlják a béta karotin,  E-vitamin és egyéb antioxidánsok bevitelét az allergiák kockázatának megelőzésére, noha hozzáteszik, hogy ebben a témában még számos kutatásra van szükség.

    (WEBBeteg - Cs.K. fordító, Forrás: yahoo; lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

    Módosítva: 2010.02.28 07:41, Megjelenés: 2010.02.28 07:41
   • Cikkajánló

    Férfi meddőség

    Férfi meddőség

    Lőrincz-Erdélyi Krisztina

    Egy férfit is bánthat, ha a nemzőképességével probléma van.

    Rheumatoid arthritis

    Rheumatoid arthritis

    Dr. Zsuga Judit

    A rheumatoid arthritis a mozgásszervi betegségek egyik legsúlyosabb formája.

    Terhességi tünetek vetélés után

    Vetélés után elég nagy feladat lehet önmagában a vetélés tényével megbirkózni, de néha ezt a folyamatot megnehezítheti, hogy átmeneti ideig kisebb-nagyobb terhességre utaló jelek, tünetek még jelentkezhetnek. Néha kifejezetten megzavarhatják a pácienst is, ezért jó tudni, hogy a panaszok néhány hét alatt csökkenni szoktak.

    Vetélés utáni komplikációk

    Minden nő életében nagyon nehéz időszak a vetélés utáni néhány hét, néhány hónap. Visszarázódni a mindennapi életbe, miközben igyekszik mindenki feldolgozni a történteket, nagy feladat lehet, mivel egy ilyen eseményre nem sokan vannak felkészülve.

    A terhesség tünetei

    A terhesség tünetei körülbelül 4 hetes terhességi kortól észlelhetőek először. A menstruáció elmaradásakor már 4 hetes terhességről beszélünk (szabályos 28 napos ciklus esetén), a terhességnek vannak azonban korai jelei is.

    Miért lehet kívánós a kismama?

    A fogantatás pillanatától kezdődően az anyai szervezet egy közel 40 hétig tartó csoda része, letéteményese és kivitelezője is egyben, melynek eredménye egy új élet születése.

    Fertőzések a terhesség alatt

    Életünk során számos kórokozóval találkozik a szervezetünk. Vírusok, baktériumok, paraziták és egyéb kórokozók által fertőződünk meg.

    Kiegyensúlyozott táplálkozás a terhesség idején

    A várandósság az egyik legszebb időszak egy nő életében, ezzel együtt az egyik legfelelősségteljesebb is. A magzat tökéletes növekedése és fejlődése érdekében nagy odafigyelést kíván a megfelelő táplálékok fogyasztása. A várandós anyának fel kell készítenie a szervezetét, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a terhesség előtt és alatt is.

    Mit jelent, ha csuklik a magzat?

    A csuklás egy élettani jelenség, a rekeszizom szaggatott, önkéntelen összehúzódása, mely már magzati korban is jelentkezhet. Mi okozza ezt a jelenséget a magzatoknál?

    A nő, aki allergiás a saját gyerekére

    Mikor Joanne Mackie életet adott fiának, Jamesnek, semmi másra nem vágyott, mint, hogy ölbe vegye és magához ölelje. De a 28 éves brit nő nem volt képes ezek egyikére sem, mert mint kiderült, allergiás a saját gyermekére.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.