Stresszoldás téma

Hogyan csökkenthetjük a karácsonyi stresszt?

WEBBeteg - Füzesi Zsuzsa, fordító - 2022-12-24 17:29
Ez az év legcsodálatosabb időszaka, de egyben egy olyan időszak is, amikor a stressz-szintünk kiugróan megemelkedik. Összegyűjtöttünk néhány fontos tanácsot arra vonatkozóan, hogyan ne stresszeljünk, és hogyan tehetjük még nyugodtabbá a szeretet ünnepét.

Milyen következményei lehetnek az állandó stressznek?

BP Digital Group - Támogatott tartalom - 2022-04-12 13:19
Mindenhonnan ezt hallhatjuk: a stressz rossz. Éppen ezért fontos, hogy ne aggodalmaskodjunk a mindennapok kisebb-nagyobb problémáin, hogy kerüljük el a stresszt a munkahelyen, a magánéletben, akkor pedig különösen, ha valamilyen betegségünk van, vagy ha éppen várandósak vagyunk. (x)
A napokon át tartó hőség megnehezíti az elalvást és az éjszakai nyugodt alvást. A pihentető alvás hiányának következménye többek között nappali fáradtság, nyűgösség és a koncentrálóképesség romlása lehet.

Hogyan kezelhető a munkahelyi stressz? - A pszichiáter válaszol

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2021-07-07 14:33
A testvérem új munkahelyen kezdett el dolgozni, ahol a munkaköre nem kis stresszel jár. Amúgy is hajlamos arra, hogy könnyen felidegesítse magát, már fogyott is néhány kilót - válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Jógával a testünkért és a lelkünkért

Több mint TestŐr - 2019-10-04 10:55
Ha olyan mozgásformát szeretnénk választani, ami nemcsak a testünket formálja, hanem a lelkünkre is jó hatással van, a jóga az egyik legjobb megoldás. Választhatunk a gerincjóga, a stresszoldó jógák vagy a dinamikusabb jógaórák közül, ha közben odafigyelünk magunkra és a légzésünkre, hamarosan érzékeljük a változást!

A meditáció fájdalomcsillapító

Több mint TestŐr - 2019-07-10 15:21
A mai rohanó világban mindenkinek szüksége lenne hatékony stresszoldásra, testi-lelki feltöltődésre, hogy képes legyen megfelelni a kihívásoknak és egészséges tudjon maradni. Ennek egyik kiváló módszere a meditáció. A stresszoldáson kívül fájdalomcsillapító hatása is van, pl. a gyomorfájdalmak csökkentésére is gyakran alkalmazzák.

A háziállattartás segít a stresszoldásban

Több mint TestŐr - 2019-04-08 15:55
Ki gondolta volna, hogy ha érzelmileg kötődünk a háziállatunkhoz, annak pozitív hatása van az idegrendszerre. Nemcsak a stresszszintet, de a gyulladásokat is csökkenti. Ezenkívül a harag és a düh feldolgozása is jobban megy azoknak az embereknek, akik kötődnek a háziállataikhoz.

Időnként szünetet kell tartani

Több mint TestŐr - 2018-11-20 16:29
A stresszoldás egyik módja, hogy nem szabad hagyni a nyomást, a terheket felfokozódni. Időnként szünetet kell tartani, még a munka közben is. Egy kávészünet nem feltétlenül emeli a vérnyomást, hiszen egy kellemes környezetben, félrerakva a gondokat, még a kávészünet is lehet megnyugtató, ha azt érzi az ember, hogy kényezteti magát, időt szán magára, így az idegi terheléseket is jobban fogja bírni.
Rohanó világunkban szinte mindenki stresszben él. Mivel a betegségek egyik legnagyobb kockázati tényezője a stressz, fontos, hogy az ember napi szinten megtanulja kiengedni a gőzt. Nyári Károly nemcsak másoknak segít ebben a zene által, de saját elmondása szerint ő egy másik dimenzióba kerül olyankor, ha játszik. Egy jogász jazzesten zenélt, ahol az ügyvédek, bírók, jogászok a mindennapi feszültséget próbálták maguk mögött hagyni a zene segítségével.

A táncnak stresszoldó hatása van!

Több mint TestŐr - 2017-08-30 11:07
A testmozgás s így a tánc is, jelentősen fokozhatja agyunk vérellátását s így éberségünket és szellemi teljesítőképességünket is. A mozgás közben felszabaduló hormonok segíthetnek a jókedv elérésében, hangulatunk fokozásában, a stressz leküzdésében is.

A lovaglás nem csak egy program!

Több mint TestŐr - 2017-07-17 15:15
Amikor nyaralni megy a család, fontos szempont, hogy színes fakultatív programokból legyen lehetőség választani. A lovaglás viszont az aktív mozgás mellett kifejezetten stresszoldó hatású is. A lovaglás növeli az egyensúlyérzéket, átmozgatja szinte az összes izmot és fejleszti a koncentrációt is.

Nem foglalkoznak a dolgozók egészségével

Független Hírügynökség - 2008-08-12 10:43
Csak minden ötödik kórház vezetése foglalkozik azzal, hogy a náluk dolgozó orvosok és ápolók lelki és fizikai terhelését csökkentse - derül ki az Egészségbiztosítási Felügyelet jelentéséből. A felügyelet felmérése szerint a Dél-Alföldi régióban a legrosszabb a helyzet: itt mindössze egy intézménynek van stresszkezelő programja.

Kell-e aggódnom az eredményeim miatt?

Orvos valaszol - Dr. Szabó Zsuzsanna - 2022-03-19 11:33
Tisztelt Doktornő / Doktor úr! A bajaim gyökerét tavaly nyárra tenném. Korábban nem volt semmilyen problémám vagy diagnosztizált betegségem. Egy nagyon meleg nyári napom kicsit rosszul éreztem magam és azóta mintha folyamatosan aggódnék, hogy va

Nyomó, szorító érzés a szivem bal oldalán

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-09-10 15:34
Hajszolt életmódban élek, sokat dolgozom., érzem a nyomást a szívem felől, a fejem is lüktet sokszor, a vérnyomásom 155 ha magamnak mérem, a pulzusom szapora.1kávét iszom reggel.szorító nyomó érzés van a mellkasom bal oldalán amit én a stresszel hozo