Izom gyengeség

Tisztelt Doktornő! A problémám a következő. Úgy érzem, hogy a térdem felett és a karjaimban folyamatosan gyengeségérzés van. Úgy érzem, mintha nem bírnának el a lábaim és a karjaimat is nehezemre esek felemelni. Folyamatosan stresszes vagyok. Mindig van min agyalnom. A barátaim szerint azon is idegeskedem, amin a normál ember nem. Nehezen alszom el és rosszul is alszom. Éjszaka sokszor felébredek. Most altatót szedek, de ezzel is nehezen alszom el és az alvás sem hosszú., Mintha nem is használna. Mindenki azt mondja, hogy a folyamatos stressztől vagyok ilyen gyenge és érdektelen. Mindent rá lehet erre fogni? A vérnyomásomra csökkentőt kaptam, de, amikor két éve beállt normál értékre akkor abbahagytam. Most csak akkor szedem, ha az idegességtől felmegy a vérnyomásom. A vércukrom rendben van, azért nem lehetek gyenge. Azt sokszor mérem. Fizikai terheléstől nagyon gyorsan elfáradok és ez már zavaró. Tartatlannak érzem magam. Kérem mondjom véleményt, hogy ez valóban a folyamatos stressztől van vagy esetleg valami más lehet. Válaszát előre is köszönöm.

Kovács Piroska válasza stresszkezelés témában

Kedvesem, A stressz számtalan problémát okozhat. Legelőször azonban azt kellene megállapítani, - nem önnek, hanem orvosnak pl. vérkép és egyéb vizsgálatok alapján, -, hogy nincs-e valami szervi elváltozás a háttérben. Ha ez kizárható, akkor lehet pszichoszomatikus szindrómát feltételezni. A különböző stresszkezelő és relaxációs technikák megtanulása azonban mindenképpen indokolt. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2014. november 21.

Kérdések és válaszok: Stressz

Hogyan kezeljem a mindennapi stresszt?
A napi munkámhoz sajnos hozzátartozik egy állandó stresszhelyzet. Ennek a kezelésére milyen segítséget tudnak ajánlani?
Helex SR leszokás
Kedves Doktornő! Régebben többször is irtam Önnek az álmatlanságom miatt. Nagyon súlyos alvászavarom volt, 2-3 órákat aludtam. Szeptember közepétől október...
Zsibbadás, bizsergés
Tisztelt Dr. Nő! Panaszaim egy évvel ezelőtt kezdődtek. Szememben lett egy makula ödéma, amit a stresszel magyaráztak. Ez elmúlt a kapott szemcsepptől. 1-2...
Epilepszia vagy stressz
Tisztelt Doktornő! Kb 2 éve olyan tüneteim vannak, hogy gondolkodásnál a feladat megoldása közben kb 1-2 másodpercig rángatózik a kezem. Ezek legtöbbször...
Ajánlás kérése
Tisztelt Doktornő! 3 éve fennálló problémával fordulok Önhöz. Jobb bordaív alatti tompa nyomó érzés, ami a jobb lábamba is sugárzik, esetenként duzzadtnak...
Pánikbetegség, vagy más?
Tisztelt Doktornő! A történet úgy kezdődik, hogy fél éve kb. egy vizsgára készülés közben egész nap alig ettem, és sok koffeint fogyasztottam., Amikor...