Pfizer-BioNTech vakcina téma

Véd a koronavírus brit mutációja ellen is a Pfizer-BioNTech vakcinája

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Bak Marianna, biológus

A COVID-19 ellen beoltottakban termelődött antitestek képesek semlegesíteni a SARS-CoV-2 új brit variánsát is - állítja egy új tanulmány. A kutatók megfigyelése azt igazolja, hogy a Pfizer-vakcina védelmet nyújthat a gyorsan terjedő, ezáltal a korábbiakhoz képest fertőzőbb vírusváltozattal való infekció esetén is.

Izraeli tisztifőorvos: nem olyan hatékony a Pfizer első dózisa, mint állították

portfolio.hu

Az izraeli tisztifőorvos szerint a Pfizer első dózisa kisebb hatékonyságú, mint azt a gyártó előzetesen kommunikálta – adta hírül a portfolio.hu.

Az oltás második dózisa után erősebben jelentkeztek a mellékhatások az izraeli oltottaknál

MTI

Az oltás második dózisa után erősebben jelentkeztek a mellékhatások az izraeli oltottaknál - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Felgyorsítható-e az első körös immunizálás?

WEBBeteg.hu - Fazekas Erzsébet, újságíró

Az előzetes adatok szerint az Izraelben beoltott első száz ember közül minden másodiknál két héttel a vakcina első dózisának beadása után erős antitestes válasz jelent meg a vírussal szemben. Ennek alapján egyes epidemiológusok azt javasolják: a rendelkezésre álló vakcina felét ne tartalékolják a második adag 21 nappal később esedékes beadására.

Az új variánsok egyik kulcsmutációja ellen is hatékony lehet a BioNTech/Pfizer-oltóanyag

MTI

A koronavírus Nagy-Britanniában és a Dél-afrikai Köztársaságban nemrég feltűnt és a korábbiaknál jóval erőteljesebb fertőzési képességgel bíró két új variánsának egyik kulcsmutációja ellen is hatékony lehet a BioNTech és a Pfizer cégek oltóanyaga.

Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciót a BioNTech/Pfizer-oltóanyag az Egyesült Államokban

MTI

Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciókat a BioNTech és a Pfizer cégek koronavírus elleni oltóanyaga az Egyesült Államokban - számoltak be amerikai egészségügyi szakemberek, hangsúlyozva, hogy az immunizáció előnyei jelentős túlsúlyban vannak.

Gyakori kérdések-válaszok a Pfizer-BioNTech-vakcináról

koronavirus.gov.hu

2020. december 26-án megérkezett Magyarországra az első vakcinaszállítmány, az Európában elsőként engedélyezett Pfizer-BioNTech-vakcina. Ezzel a vakcinával kezdődött meg az egészségügyi dolgozók oltása. A vakcináról feltett leggyakoribb kérdéseket és válaszokat olvashatja.

A Pfizer vakcinája a második oltástól számítva egy hét után fejti ki hatását

MTI

A Pfizer vakcinája a második oltástól számítva egy hét után fejti ki hatását, tehát összességében egy hónap után nyújt védettséget a koronavírus ellen - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője hétfőn.

Merkely: a Pfizer-BioNTech vakcinája a második oltás után 95 százalékos védettséget nyújt

koronavirus.gov.hu/MTI

Százharminckét egészségügyi dolgozót oltottak be a koronavírus ellen a Semmelweis Egyetem Klinikáján.

Az EMA december 21-én dönt a Pfizer/BioNTech vakcina engedélyezéséről

MTI

Az Európai Unió gyógyszer-felügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) kedden közölte, hogy december 21-én rendkívüli tanácskozáson fog dönteni a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának engedélyezéséről.