Párkapcsolat téma

Ha idősebb férfi fiatal nőt szeret s fordítva - nagy korkülönbség a párkapcsolatban

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Tapasztalták már, ha tíz-húsz-harminc évvel idősebb férfi oldalán sokkal fiatalabb párját látják, rögtön utánuk fordulnak, s gyakorta negatív véleménnyel illetik őket? Intelligencia kérdése, hiszen nem minden hasonló párkapcsolat mozgatója az érdekviszony.

A szerelem születésének és átalakulásának lélektana

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Emlékszünk még életünk első szerelmére? Vajon kíséri emléke az életünket a mai napig? Ha igen, bizonyos, hogy ő volt az első és örök szerelem, akihez mindenki mást hasonlítottuk. Nem feltétlenül tudatosan. Épp a mély és igaz szerelem szépsége okán.

Ne törődjünk bele, ha rossz a szexuális életünk!

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Emberemlékezet óta a szexualitásról elemi ösztönként, az egyik legszebb örömforrásként beszélnek írók, költők, civilek. Elméletben, a fantázia színes világában sok minden megtörténhet. Szerencsés esetben, a mindennapi életünkben is. Mit tapasztalunk a valóságban? Nézzünk a kulisszák mögé!

Mikor érdemes párterápiára menni?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos

A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a párterápia fontos része lehet egy párkapcsolatnak. A legtöbb probléma ugyanis egy párkapcsolaton belül kicsiben kezdődik, és ha nem oldódnak meg, komoly konfliktusforrássá is válhatnak. Ilyenkor a párterápia azáltal segíthet, hogy eszközöket és technikákat ad a konfliktusok megoldásának javítására.

Mi a párterápia, és hogyan zajlik?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos

A párterápia drámaian hangozhat, de a valóságban a párterápiára vagy pártanácsadásra járás valójában egy nagyon egészséges lépés lehet egy kapcsolatban. Általában annak a jele, hogy egy pár tagjai elkötelezettek egymás iránt, tudatosan és kölcsönösen szeretnének javítani a kapcsolatukon.

Lelkileg is készüljünk a baba érkezésére

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter

Az újszülött érkezése szorosabbra vonhatja a családi kapcsolatokat, de nagyobb fokú alkalmazkodást is követel mindenkitől.

A jó házasságok a megbecsülésből és a szeretetből táplálkoznak

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Az elmúlt egy évtizedben jelentősen csökkent a házasodási kedv hazánkban, s minden harmadik frigy válással végződik ma is. A fiatalok és az új párt találók is inkább a különélést vagy a hivatalos szentesítés nélküli együttélést választják.

A párkapcsolatra is hatással van a PCOS

Budai Endokrinközpont - Dr. Koppány Viktória, PCOS- és inzulinrezisztencia-specialista

A PCOS, vagyis a petefészek cisztásodása gyakori probléma a nők körében, melynek számos negatív egészségügyi vonzata van, ráadásul előfordulhat, hogy a párkapcsolatra sincs jó hatással. Dr. Koppány Viktória PCOS- és inzulinrezisztencia-specialista a betegség kezelési módszereit ismerteti.

Párkapcsoltra vágyódunk, mégis „falakat” építünk magunk köré

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Minél hosszabb ideig élünk egyedül, magányosan egy rosszul végződő házasság, párkapcsolat után, mások özvegyen, annál nehezebben tudunk alkalmassá válni az ismerkedésre, a félelemből épített „falaink” bontására.

Miként változtatja meg az eltérő szexuális vágy a párkapcsolatot?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy idő után egyébként is alábbhagy és megváltozik. Másrészt, nincs két egyforma vérmérséklettel, szexuális igénnyel létező ember.