• Korai magömlés: Hogyan segíthet a párjának?

    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    Szerző: WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos

    A korai magömlés problémája bármely életkorú férfit érinthet, leggyakrabban azonban a szexuális élet kezdetén, illetve időskorban jelentkezik. Tizenéves fiúknál, fiatal felnőtt férfiaknál normális jelenség lehet, ha viszont állandósul, kórosnak tekinthető. Mit tehet, ha párja is ezzel a problémával küzd?

    Mi okozza? 

    A korai magömlésért általában pszichológiai tényezők (pl. stressz, depresszió, szorongás, családi konfliktusok), illetve egyéb emocionális tényezők felelősek. Ritkábban biológiai okok (pl. gyulladás) is állhatnak a háttérben.

    A korai magömlés jelentős problémát okozhat a párkapcsolatban.  Ha az ejakuláció a partner orgazmusa előtt következik be, ő kielégítetlen maradhat, ami a partnerek között feszültséggel járhat. Egy stabil, szeretetteljes párkapcsolaton belül általában magától gyógyul a probléma, de stressz, trauma vagy egy partnerváltás kapcsán kiújulhat.

    A férfiak kb. 20-30 százalékát érintheti, bár sokan nem fordulnak orvoshoz segítségért, helytelenül. Érdemes időben felismerni, elfogadni és kezelni a problémát, hogy megelőzzük a komolyabb párkapcsolati gondok kialakulását és újra egészséges szexuális életet élhessünk.

    A partner együttműködése a legfontosabb!

    A párkapcsolati, családi problémák megoldása, a stressz, az önértékelési zavar, a szorongás csökkentése mind-mind elősegíti a partner orgazmusát, ezzel pedig a férfi gyógyulását. Ebben egy megértő, segítő partner nagyon sokat segíthet. A probléma kezelésének alapja a jó partnerkapcsolat.

    Hirdetés

    Mit tehetnek együtt a gyógyulás érdekében?

    A terápia része lehet a makkot ért ingerület csökkentése különböző módszerekkel, melyben szintén szükséges és óriási segítség és felelősség a partner megértése, együttműködése. Melyek ezek a módszerek?

    Használjanak óvszert!

    Az egyéb védekezési módok mellett/helyett használjanak óvszert az együttlét során. Sokaknak segít ez az egyszerű módszer, hiszen kissé csökkenti a stimulációt, így késlelteti az ejakulációt.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Próbáljanak ki nyomási technikákat!

    Az orgazmushoz közeledve a herezacskók megemelkednek, közelebb kerülnek a testhez. Késleltetheti az ejakulációt, ha a heréket ilyenkor finoman lejjebb és távolabb húzza a testétől. Segítsen partnerének ebben!

    Változtassák a pozíciót!

    Egyes szexpozíciók kisebb nyomást gyakorolnak a makkra, vagy a péniszre, ezért próbálkozzon inkább a „passzív pózokkal”!

    Csökkentse a szorongást!

    Sok férfi esetében a teljesítési kényszer miatti szorongás vezet korai magömléshez. Nyugtassa meg a partnerét, hogy ön számára mindennél fontosabb, és próbálják együtt megoldani a problémát!

    Töltsenek el több időt az előjátékkal!

    Ha az előjáték hosszabb és figyelmesebb, még akkor is nagyszerű együttlétet tudnak biztosítani egymásnak, ha a korai magömlés problémája fennáll.

    Forduljon orvoshoz!

    Kezelhető állapotról van szó, amennyiben tehát kórosnak véljük a problémát, zavarja párkapcsolatunkat, érdemes orvoshoz fordulni, mivel korai kezeléssel a komolyabb, mélyebb párkapcsolati gondok megelőzhetőek.

    Forrás: WEBBeteg
    Orvos szerzőnk: Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos

    Legutóbb frissült: 2018.08.12 11:25
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az ejakuláció intenzitásának mértéke

    Ejakulálás közben a spermám kilövellése már nem olyan erős, mint korábban. Mi lehet ennek az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Cukorbetegség a szexuális problémák mögött?

    A cukorbetegség közismert következménye lehet a férfiaknál jelentkező merevedési zavar, ám dr. Demjén László, nőgyógyász a nőknél esetlegesen fellépő szexuális kihatású problémákra is felhívja a figyelmet.

    A korai magömlés lehetséges okai

    Mit lehet tenni korai magömlés ellen? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Korai magömlés - Okok és magömlést késleltető technikák

    Hogyan lehet természetes úton megakadályozni a korai magömlést? Milyen technikák késleltethetik a magömlést? Mi okozhatja a szexuális életben a korai magömlést? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Korai magömlés - Válaszok a legfontosabb kérdésekre

    Előfordulhat, hogy szexuális együttlét során a férfi hamarabb ejakulál, mint azt ő vagy a partnere szeretné. Nincs ok aggodalomra addig, amíg ez ritkán fordul elő, ha azonban rövid időn belül vagy gyakran megtörténik, előfordulhat, hogy korai magömlése van. Mit kell tudni róla? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket.

    Tabutémák az orvosnál - Hogyan beszéljünk a szexuális problémáinkról?

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megfogalmazása szerint a szexuális egészség az általános egészség (testi, lelki és szociokulturális jó közérzet) megnyilvánulása a nemi életben. Ebből következik, hogy ha valakinek valamilyen szexuális panasza van, akkor elképzelhető, hogy az általános egészségével sincs minden rendben. De ne rohanjunk ennyire előre!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.