Orvosválasztás téma

Milyen szempontok szerint kellene orvost választani?

Több mint TestŐr

Plasztikai sebészt kérdeztünk, hogy mi a saját tapasztalata. Elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy ne a közösségi oldalakon elhangzottak alapján tájékozódjanak a betegek. A saját ügyükben érdemes szakembertől tanácsot kérni és azt fontolóra venni. Arra is felhívta a figyelmet, hogy sokszor alapvető dolgoknak a tudáshiánya miatt tudják a reklámok félrevezetni a felhasználókat. Végül, de nem utolsósorban pedig, ha a választott orvos valamit nem tanácsol, érdemes hallgatni rá. Hiszen a szaktudását elfogadva, a hozzáértését és a tanácsát is el kell fogadni.

Hogyan válasszunk orvost?

Orvosválasztás,Kovácsy Zsombor

"Az orvosválasztásnak eleve akkor lenne értelme, ha az orvosok tevékenységét jellemző adatok elérhetők volnának, hiszen ilyenek nélkül nem túl megalapozott a választás. Mint már korábban is írtam, nincs a honlapokon erre utaló tajékoztatás. Amíg ilyenek nincsenek, marad az ismerős, a szomszéd ajánlása, jobb esetben az internetes keresgélés, fórumok, kommentek olvasgatása."

Dr. Kovácsy Zsombor könyve megvásárolható országszerte a Libri és a Líra üzletekben és a kisebb könyvesboltokban is, vagy online a Líra webáruházában.

Az egészségügyi ellátáshoz való jog

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea

A magyar jogszabályok szerint minden betegnek joga van az életmentő beavatkozásokon túl az egészségi állapota által indokolt ellátáshoz, fájdalmának és szenvedéseinek csillapításához.

Szabad orvos- és kórházválasztás

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár - regisztrációval elérhető - oldalán megtudhatja, hogy különböző betegségek esetén melyik területileg illetékes intézményhez kell fordulnia, ugyanakkor a jogszabályok lehetőséget biztosítanak a kórházválasztásra is.

Bennem van a hiba?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Túlérzékenynek születtem, mindenkivel együtt tudtam érezni, láttam a hangulat ingadozást az arcukon. Soha nem voltam beteg, még megfázva sem voltam, míg 1991-ben dühkitörés miatt az idegosztályra vitt egyik festőművész ismeő

Háziorvos választás

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor Nő/Úr. Én egy háziorvos választással kapcsolatban szeretnék kérdezni. Jelenleg Nagyatádon lakom a háziorvosom is Nagyatád-i és ide járok pszichiátriai gondozóba. Úgy tudom szabad orvos választás van.Körzetileg választhatok -e Nagyb

Orvos választás?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

nálunk a fogorvost körzetekre jelölték meg felvannak az utcák sorolva akik hozzá tartoznak.de nekem nem szinpatikus az orvos. költözek másik utcába hogy ne hozzá tartozzak?