Megtermékenyülés téma

7 tipp a gyorsabb teherbeeséshez

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

A családalapítással a döntés meghozatala után senki sem szeret várni, ám a természet sajnos nem mindig így működik. Nagyon sok nő számára nehéz a várakozással teli időszak, mikor meg kell tapasztalnia, hogy nem tud mindent kontrollálni. Ennek ellenére van néhány dolog, amivel elősegítheti a mihamarabbi teherbeesést.

Mitől függ, hogy megtermékenyül-e a petesejt?

WEBBeteg

Ha egy egészséges férfi és nő gyermeket szeretnének, mitől függ, hogy megtermékenyül-e a petesejt? Egészségesek, peteéréskor együtt vannak akkor miért nem jön össze egyből a bébi? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Megoldások a férfi sterilitása ellen

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit

A meddőség kezelése függ a meddőség okától, attól, hogy milyen régen áll fenn ez az állapot, mennyi idősek a partnerek és milyen személyes preferenciáik vannak. A meddőség bizonyos okait nem lehet korrigálni, azonban egy nő még ennek ellenére is teherbe eshet különböző eljárások segítségével.

A meddőség társadalmi méretű kérdés

MTI-Press

Bűnnek, büntetésnek, sorscsapásnak tartották valaha. Ma is sokan fogyatékosságként, betegségként élik meg a meddőséget, olyan hibaként, amelyet titkolni, szégyellni kell.

Az ondósejtek titkai - Új felfedezés

MTI

Az ondósejtek nem kezdenek el úszni azonnal az ejakuláció után, mert erőforrásaik korlátozottak, és egy helyben várakozva nagyobb esélyük van a petesejttel való találkozásra. Csak akkor iramodnak neki, amikor a petesejt már közelebb van.

Mi lesz a halál után a lefagyasztott sperma sorsa?

hvg.hu

Megtagadta egy magyar klinika, hogy egy özvegynek kiadja halott férje lefagyasztott spermiumát. Ezt azzal indokolja, hogy Magyarországon nem végezhető posztumusz megtermékenyítés.

A lombikbébi-kezelés szabályozása

WEBBeteg - Mohácsi Gyula

A lombikbébi-kezelés a szervezeten kívül történő megtermékenyítés számos formáit takarja. Az ilyen eljárásoknál a petesejt megtermékenyülése a szervezeten kívül történik laboratóriumi körülmények között.

Megtermekenyulhet e a baratnom?

Orvos valaszol - Dr. Csősz György

Jo napot kivanok! (Ekezeteket a telefon beallitasai miatt nem basznalom.) Az lenne a kerdesem, hogy egy oralis aktus utan a kezem is olyan lett, nem mostam kezet, csak eltoroltem ugymond. Majd par perc elteltevel a kezemmel izgattam a baratnomet.

Terhesség

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktor Nő! Páromnak 2014.11.22-én volt menstruációja (ciklusa:28nap) 2014.12.21-én védekezés nélkül szeretkeztünk és valószínűleg nem vigyáztam eléggé. Mekkora az esélye hogy teherbe eshetett? Fórumokon azt olvasom hogy körülbelül az első

Terhesség előfordulhat?

Orvos valaszol - Dr. Törő Bálint

Tisztelt Doktor úr. Lehet, hogy idióta kérdést fogok feltenni, de aggódom. Még fiatal vagyok és szűz, viszont a párommal pettingeltünk és a nemiszervemre élvezett. Meglehet, sőt biztos, hogy nem töröltük le mind. Meglehet, hogy feljutottak a hüvelye