Kisbabát szeretne a házaspár, de nem sikerül a fogantatás? Ez segíthet!

Szponzorált tartalom
megjelent:

A gyermekáldást több külső és belső tényező is befolyásolhatja, ezért ne keseredjünk el, ha a fogantatás hosszabb időt vesz igénybe. Vizsgáltassuk ki magunkat, mert előfordulhat, hogy hormonális okok miatt nem sikerül teherbe esni. (x)

Ha babát szeretnénk, mindenképpen menjünk el szűrővizsgálatra

A gyors teherbeesés még a hormonális működés szempontjából egészséges nőknél is ritka, legfeljebb 20-30 százalékuknak sikerül. Ne keseredjünk el tehát, ha az elhatározás utáni hónapokban negatív a terhességi tesztünk. Amint biztosak vagyunk benne, hogy babát szeretnénk, mindenképpen menjünk el egy általános szűrővizsgálatra, hogy pontos képet kapjunk arról, van-e bármilyen vitamin-, nyomelem-, esetleg ásványianyag-hiányunk, illetve milyen állapotban van a szervezetünk és milyenek a hormonszintjeink.

A rendszertelen ciklus nehezíti a teherbe esést

A rendszertelen ciklus megnehezíti a teherebe esést, mert nehezebb kiszámolni, hogy melyek a legtermékenyebb napok. Bár a baba fogantatatására több napig is esély lehet, ugyanis a hímivarsejtek a méhben megtapadva akár napokig is életképesek maradhatnak, ám az érett petesejt mindössze 1 napig képes megtermékenyülni. Éppen ezért, ha a ciklusunk nem kiszámítható, érdemes azt rendezni, akár hormonmentes segítséggel is. Illetve fontos, hogy kitapasztaljuk melyek lehetnek a legtermékenyebb napjaink.

A magas prolaktinszint is akadályozhatja a fogantatást

Megakadályozhatja a teherbe esést az is, ha túl magas a szervezetben a prolakin hormon szintje. A prolaktin a menstruációs ciklust szabályozó hormonok egyike. „Anyasági hormonnak” is nevezik, mert legfontosabb feladata a szülés utáni tejelválasztás beindítása és fenntartása. Más esetekben azonban nem jó, ha megemelkedik, illetve ha túl magas a prolaktinszint, mert éppen az anyává válást, azaz a teherbeesést akadályozhatja meg. A prolaktin szintje a helytelen életmódtól, a túlzásba vitt sportolástól, a fehérjében gazdag táplálkozástól is megemelkedhet, és a tartós stressz ugyancsak befolyásolhatja. A prolaktin hormon vérplazmában kimutatható mennyisége nőknél 25 mikrogramm/liter felett tekinthető kórosnak.

Hormonmentes segítség a barátcserje

Ha nem szeretnénk olyan gyógyszert szedni, amely hormont tartalmaz, válasszuk a barátcserjekivonat-tartalmú Premens tablettát, amely biztonságos és hatásos – ezt több klinikai vizsgálat is alátámasztja. A barátcserje növényi összetevői klinikailag igazoltan pozitívan hatnak a női hormonális rendszer működésére, és segítik a menstruációs ciklus rendezését.

Ezzel szemben a nem ellenőrzött barátcserje-tartalmú étrendkiegészítők használatát a gyógynövény hormonrendszerre gyakorolt hatása miatt a hatóságok nem ajánlják.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.