Kerékpár téma

Miért is jó a kerékpározás?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit

A kerékpározás számos pozitív egészségügyi hatást gyakorol a szervezetre. Szerencsére napjainkban reneszánszát éli, köszönhetően kiváló rekreációs hatásának, az autózáshoz viszonyított olcsóságának, illetve a környezetünk megóvásáért, a levegő minőségéért érzett felelősségnek.

Hogyan válasszunk kerékpárt? - Hasznos tippek!

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző

A nyár egyik legnépszerűbb sportja a kerékpározás. Egyszerű hobbi, nem kell hozzá más, mindössze egy bicikli, amire csak felpattanunk és indulhatunk is.

A kerékpározás veszélyei

drportal.hu

A kerékpározás az egyik leghatékonyabb és legolcsóbb módja erőnlétünk karbantartásának. Nemcsak nagyszerű zsírégető, de remek kedélyjavító is, kiváltképp, ha gyakorlása közben a természet szépségeiben gyönyörködhetünk. Ki gondolná, hogy ennek a felettébb egészséges sportnak is vannak árnyoldalai?

A szív- és érrendszer védelme

MTI

A rendszeres testmozgás az egészség alapvető eleme, a mozgáshiány pedig veszélyes betegségek jelentős kockázati tényezője.

Hogyan vásároljon kerékpárt? - Orvosi tanácsok

Medipress

Az összes többi sporteszközhöz hasonlóan a kerékpárnak is tökéletesen kell illeszkednie a tulajdonosához. A kerékpárválasztás hosszú időre befolyásolja az egészséges életüket, és amilyen előnyt jelenthet a mozgás, olyan nagy egészségügyi kockázatokat is magában rejt, ha nem jól választjuk ki az eszközt.

Mi a legnépszerűbb sport Ausztriában?

MTI

Ausztria: A legnépszerűbb sport a kerékpározás, 11 százalék űzi. A második leggyakoribb a futás: az osztrákok mintegy tíz százaléka legalább hetente egyszer szán rá időt. Az úszás az egyetlen sporttevékenység, amelynek egyre többen hódolnak.