Inzulin téma

Alzehimer-kór kezelése inzulinnal?

MTI

Javította az Alzheimer-kór kezdeti tüneteit mutató páciensek memóriáját, ha inzulint fecskendeztek orrukba - közölték amerikai kutatók szerdán az Alzheimer Szövetség Honoluluban tartott találkozóján.

Nő a cukorbeteg gyermekek száma

MTI

Világtendencia, hogy 15 éves életkor alatt ugrásszerűen növekszik a friss diabéteszes esetek száma. Ami a leginkább megdöbbentő, hogy a legnagyobb emelkedés ezen belül a 0-4 éves korcsoportban tapasztalható.

Mesterséges hasnyálmirigy - Sokakon segíthet!

MTI

Mesterséges hasnyálmirigy - A rendszer egy vércukorszintet ellenőrző monitorból, két adagolópumpából és egy laptopból áll.

Betegségre hajlamosít a szundikálás?

Medipress

Az elemzés szerint valószínűtlen, hogy a cukorbetegség okoz nappali álmosságot, inkább a szundikálás emeli a cukorbetegség kockázatát.

Sikeres a hasnyálmirigy-készülék első tesztje

MTI

Az 1-es típusú diabéteszben szenvedők számára fejlesztett mesterséges hasnyálmirigy-készülék sikerrel vette az első tesztsorozatot. A tervek szerint hamarosan elérhetővé lesz a betegségek vércukor-szintjét éjjel-nappal figyelemmel kísérő berendezés.

A túl alacsony vércukorszint is veszélyes

MTI

Az inzulinnal szembeni érzékenység csökkenése, az inzulinrezisztencia szorosan összefügg az elhízással.

Cukorbetegség: Az idősebb férfiak esetében sokszor diagnosztizálatlan marad

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Az 50 éven felüli férfiak esetében kétszer nagyobb valószínűséggel alakul ki cukorbetegség, anélkül, hogy tudnának róla, mint a hasonló korú nők esetében – derült ki egy tanulmány eredményéből.

Új utak a cukorbetegség megelőzősében

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit

A cukorbetegség megelőzése napjaink egyik legégetőbb egészségügyi kihívása mind az 1-es, mind a 2-es típusú diabétesz esetében. A 2-es típusú cukorbetegség jórészt környezeti tényezők által meghatározott, és a megfelelő életmód betartása mellett elkerülhető.

Eredményes a diabétesz kezelése őssejtekkel

MTI

Őssejtek transzplantációjával sikerült elérni, hogy az 1-es típusú diabéteszes pácienseknek akár négy évig nem kellett inzulint fecskendezniük maguknak - közölték amerikai kutatók.

Cukorbetegség kezelése fokhagymával

MTI

Japán kutatók vizsgálatai szerint a fokhagymában olyan anyag található, amely a cukorbajos egerekben csökkenti a magas vércukorszintet. A sikeres állatkísérletek után cukorbetegek bevonásával tervezik a tudományos munka folytatását.