Inzulinrezisztencia?

Kedves Doktor Úr/Doktornő! Hisztaminintolerancia gyanújával voltam vérvételen (DAO=2,2 U/ml) , de gondoltam megnézetem a cukrot, inzulint is. Glukóz plazmából 0 perc: 4,7 mmol/l, 60 perc: 7,6 mmol/l, 120 perc: 7,2 mmol/l. Inzulin 0 perc: 7,5 mlU/l, 60 perc: 54,1 mlU/l, 120 perc: 92,1 mlU/l. A HOMA index - ha jól számolom - 1,56 - ami önmagában nem utalna inzulinrezisztenciára, de az inzulin magas értékei aggasztanak, és az is, hogy a 120. perces nem süllyed vissza. Önnek mi a véleménye erről? Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm: Nóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulin témában

Tisztelt Kérdező!

A glükóz- és inzulinszintek alapján javaslom, hogy kerülje a gyorsan felszívódó szénhidrátokat. Ugyan benne van a glükóz a normál tartományban, de azért kicsit magasabb a szokványosnál és az inzulin is kicsit magasabb. Több mozgást is javaslok.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. január 21., 09:52; Megválaszolva: 2021. január 29., 19:49
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Oltasson-e az immunbeteg?
Tisztelt Immunológus! Autoimmun pajzsmirigy-alulműködéssel javasolt-e beadatni a Covid 19 elleni védőoltást, nem okoz-e nagyobb kárt az immunválasz a...
Alacsony LH Fsh tesztoszteron
Jónapot kívánok. "Pubertás" időszakomban is éreztem hogy teljesen más vagyok mint a többi. Elsősorban 17 éves koromban vettem észre hogy nem...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése