laboreredmények értékelése

Tisztelt Doktornő/Úr! Olyan tünetekkel mentem el nemrég endokrinológus szakorvoshoz, hogy hirtelen hízás lépett fel, annak ellenére, hogy erős kaloriadeficites életmódot folytatok, illetve mozgok is napi szinten (23 éves és 165 cm vagyok és a nyár eleji 45 kg-ról hirtelen 50 kg lettem. Hozzá kell tennem, hogy 2 éve diétázom ia, és ilyet eddig nem tapasztaltam. Emellett erős hajhullás, menstruációs zavaraim is vannak, februártól júliusig teljesen kimaradt, azóta 6 hetes ciklusaim vannak, ha vannak egyáltalán. A doktornő laborvizsgálatra küldött a menstruációs 20. napján, melyen a következő eredmények születtek: DHAE-szulfát: 6.5 umol/l FSH: 9.78 mlU/ml FT3: 4.46 pmol/l FT4: 9.49 pmol/l Anti-TPO: 0.3 lU/ml cortisol: 423.91 nmol/l LH: 13.03 mlU/ml ösztradiol: 88.0 pmol/l prolaktin: 9.13 ng/ml tesztoszteron: 2.20 nmol/l TSH: 2.355 ulU/ml SHGB: 83.0 nmol/l 17OH progeszteron: 0.30 ng/ml vércukor, éhgyomori: 4.6 mmol/l inzulin: 3.9 ulU/ml vércukor, étkezés után 120 perc: 3.6 mmol/l 25-OH-calciferol: 60.04 nmol/l inzulin 120 perc: 31.3 ulU/ml A doktornő mindössze annyit mondott, hogy nagyon alacsony az ösztradiol szint, illetve a hypoglykémia hajlam miatt 2-3 óránként étkezés javasolt. Az lenne a kérdésem, hogy valóban kizárható ezek alapján PCOS gyanú, illetve pajzsmirigy alul/túlműködés, ahogy nekem az orvosom állította? Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulin témában

Tisztelt kérdező!

Az ön magasságához ez a súly nemhogy sok, hanem még hízhat is bátran. A hormonszintek rendben vannak, sem pajzsmirigy betegsége, sem egyéb hormonzavara ezen eredmények alapján nincsen.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. január 24., 11:54; Megválaszolva: 2021. január 29., 19:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Kedves Doktor Úr/Doktornő! Hisztaminintolerancia gyanújával voltam vérvételen (DAO=2,2 U/ml) , de gondoltam megnézetem a cukrot, inzulint...
Endokrinológiai zavar lehet?
Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Az előző kérdésemre azt írta, túlsúly okozhatja a problémámat. 160 cm és 54 kg vagyok, 3.5 kg-val könnyebb, mint a...
Inzulinrezisztencia?
Babát szeretnénk, már több , mint 3. éve,sajnos eddig nem sikerült,pedig már volt 3 inszeminációm! Laporoszkópos műtétem volt 2 szer és a...
Inzulinrezisztencia vagy pajzsmirigy...
Kedves Doktor nő! Múlt hónapban kezdődtek a tüneteim (fáradtság, gyengeség, szédülés, remegés, pánik, alvásproblémák) és a Feleségem...
Hyperinzulinaemia
Tisztelt doktornő, doktorúr. Elkeseredésemben írok önnek mégpedig azzal a problémával hogy lassan 1 éve kapcsolatban vagyok a barátnőmmel és...