• Inzuliadagolas

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Epes hanyas miatt nem adtam be a 17.30 orai Atracid inzulin adagot. Napi 4* szurasbol 3* Atracid 1* Insulatard 20 egyseg. Kerdesem h potlolag beadjam az Atracidot vagy varjam meg a fel tizes insulatardot? Es mennyit adjak be az Atracidbol ha kell potlolag?

        Dr. Tänczer Tímea válasza a inzulin témában

        Kedves Kérdező! Az Actrapid nem az a fajta inzulin melyet pótlólag beadhat. Ha későbbiekben ilyen van, nyugodtan várja meg a következő étkezést, illetve az esti bázis adagolását. A kórosan alacsony vércukorszint ugyanis veszélyesebb, mint a kissé magasabb értékek. Más típusú inzulinoknál van olyan lehetőség, hogy az ultragyors inzulint evés közben, vagy az elfogyasztott szénhidrát után közvetlenül adja be szénhidrát mennyiségtől függően.


        Kérdés: 2018. március 21., 20:19; Megválaszolva: 2018. március 22., 16:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: