Inzulinrezisztencia vagy pajzsmirigy probléma?

Kedves Doktor nő! Múlt hónapban kezdődtek a tüneteim (fáradtság, gyengeség, szédülés, remegés, pánik, alvásproblémák) és a Feleségem tanácsára aki Ir-es elmentem terheléses vércukor és inzulin mérésre. Súly 67kg Magasság 185 glükóz éhgy. 4, 7 ref: 3.6-6 120p glükoz 5, 8 ref: 3.6 -7 180p güloz 2, 7 ref: 3.60-6.00 inzulin éhgy 3, 4 ref: 3.0 - 25.0 inzu 120p 55, 1 tsh 2, 55 ref: 0, 4-4 t3 6, 86 ref: 2, 7-6.3 Szeretnék érdeklődni mi a további teendőm. Most 3 óránként fogyasztok lassú felszívódású szénhidrátot, lehet hogy célszerű lenne 2 óránként? Mennyi férfiként ilyen esetben az elegendő napi szénhidrát heti 3 óra mozgás mellett? Ezekkel az értékekkel érdemes orvoshoz menni vagy az étkezés és a testmozgás elég? A pajzsmirigy leletemről a T4 lemaradt, illetve szedtem jódot is multivitaminnal. Lehet a tüneteim hátterében pajzsmirigy probléma áll? Válaszát várva, Üdvözlettel, Sz. Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulin témában

Tisztelt kérdező!

Az ön leletei rendben vannak. Az étkezése is megfelelő. A pajzsmirigyével nincsen gond.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2018. augusztus 16., 12:49; Megválaszolva: 2018. november 20., 10:15
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
laboreredmények értékelése
Tisztelt Doktornő/Úr! Olyan tünetekkel mentem el nemrég endokrinológus szakorvoshoz, hogy hirtelen hízás lépett fel, annak ellenére, hogy erős...
Inzulinrezisztencia?
Kedves Doktor Úr/Doktornő! Hisztaminintolerancia gyanújával voltam vérvételen (DAO=2,2 U/ml) , de gondoltam megnézetem a cukrot, inzulint...
Endokrinológiai zavar lehet?
Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Az előző kérdésemre azt írta, túlsúly okozhatja a problémámat. 160 cm és 54 kg vagyok, 3.5 kg-val könnyebb, mint a...
Inzulinrezisztencia?
Babát szeretnénk, már több , mint 3. éve,sajnos eddig nem sikerült,pedig már volt 3 inszeminációm! Laporoszkópos műtétem volt 2 szer és a...
Hyperinzulinaemia
Tisztelt doktornő, doktorúr. Elkeseredésemben írok önnek mégpedig azzal a problémával hogy lassan 1 éve kapcsolatban vagyok a barátnőmmel és...