Hőségriadó téma

Itt az újabb hőségriasztás, figyeljünk oda a hidratálásra

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Naponta 2-3 liter folyadék, elsősorban víz, a nap folyamán egyenletesen elosztva. Gyerekek számára a vízen túl az egészséges táplálkozás, zöldségek fogyasztása, gyümölcslé, leves, hogy a megfelelő elektrolit bevitel is biztosítva legyen – ez csak néhány a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata ajánlásaiból, melyet az újabb hőségriasztás kapcsán állítottak össze a szolgálat szakemberei.

Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Emberi Erőforrások Minisztériuma

A közlemény szerint az intézkedést a legfrissebb meteorológiai előrejelzéseket és az Emmi Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztályának szakmai javaslatát figyelembe véve rendelte el az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság várhatóan augusztus 23-án éjfélig.

Hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos

MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint a másodfokú intézkedést péntek éjfélig rendelték el az ország egész területére.

Vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőségriadót

MTI

A tartós kánikula miatt vasárnap 24 óráig meghosszabbította a hőségriadót Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

Tovább tart a kánikula: meghosszabbítja a hőségriadót az országos tisztifőorvos

antsz.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is folytatódik az országos kánikula. A napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27-29 fok körül alakul. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót 2015. augusztus 16. (vasárnap) 24.00 óráig meghosszabbítja.

Hőhullám érkezik - Másodfokú hőségriasztás csütörtöktől

ÁNTSZ

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2015. június 11. (csütörtök) 12:00 órától június 15. (hétfő) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

Péntektől riasztást rendelt el az országos tiszti főorvos

MTI

A tartós kánikula miatt péntek 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos.

Visszatér a hőség: Holnaptól II. fokú hőségriasztás

ÁNTSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint visszatér a hőség, a következő napokban erősödik a nappali felmelegedés. A napi középhőmérséklet eléri, illetve meghaladja 25 fokot. Ezért 2013. augusztus 2. péntek 0:00 órától 2013. augusztus 5. hétfő 24:00 óráig az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztást ad ki az ország egész területére.

A tiltott helyen való fürdőzés veszélyei

MTI

A tiltott helyeken, szabad vizekben és a szökőkutakban való fürdőzés veszélyeire figyelmeztet a hőségriadó idején az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pedig a vízi balesetek megelőzésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

Elsőfokú hőségriasztás - A hőség veszélyei

MTI

Több régióra is kiterjedő, elsőfokú hőségriasztást rendelt el csütörtökre az országos tiszti főorvos. Az érintett területeken a hőmérséklet elérheti a 34 fokot - tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).