Hőség téma

Hőségriadó: Kik vannak veszélyben?

MTI

Elrendelte a hőségriadót szerdán az országos tiszti főorvos. Paller Judit győri sajtótájékoztatóján elmondta, hogy most a Délnyugat-Dunántúl megyéinek kivételével mindenhol érvénybe lép a harmadfokú riasztás - vagyis a hőségriadó -, amely csütörtöktől az egész országra érvényes lesz.

UV-B sugárzás - Értesítés SMS-ben

Független Hírügynökség

SMS-értesítő rendszert indított a XII. kerületi önkormányzat az UV-B sugárzás jelzésére. Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: ha a sugárzás eléri a kritikus szintet, akkor a regisztráltak egy ingyenes szöveges üzenetet kapnak erről.

Hőség - A legfontosabb tudnivalók!

Független Hírügynökség

Második fokozatú hőségriasztást rendel el péntektől az országos tiszti főorvos, mert az előrejelzések szerint pénteken és szombaton a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 Celsius fokot - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

Kánikula: péntektől hőségriadó!

MTI

A napi átlaghőmérséklet huszonöt fok fölé emelkedése miatt második fokozatú hőségriasztást rendel el péntektől Falus Ferenc országos tiszti főorvos.

Narancssárga riasztás a hőség miatt

Független Hírügynökség

Két régióban is narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország déli és keleti részein a várható nagy hőség miatt szerdára, csütörtökön pedig már az egész országra érvényes lesz a riasztás - derül ki az OMSZ előrejelzéséből.

Narancs színű riasztás - extra erős UV-B sugárzás és hőség

Független Hírügynökség

Kánikula várható kedden a déli megyékben és az Alföld északi részén, az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért narancs színű riasztást adott ki ezekre a területekre.

Kettes fokozatú hőségriasztást rendeltek el

Független Hírügynökség

Szerdától kettes fokozatú hőségriasztást rendelt el Falus Ferenc országos tisztifőorvos. A napi középhőmérséklet sokfelé meghaladja majd a 25 fokot, napközben pedig akár 35 fok feletti csúcshőmérséklet is mérhetnek.