• Gyermekgyógyász téma

    WEBBeteg
    Dr. Gócs Viktor infektológus, gyermekgyógyász szakmai önéletrajza.
    Dr. Sándor György, gyermekgyógyász és gyermeknephrológus szakorvos
    A gyermekkori vizelettartási zavarok és általában az úgynevezett ürítő (eliminációs) zavarokkal járó tünetek (éjszakai bepisilés, vizelet inkontinencia, székletszennyezés - encopresis, soiling) hátterében szinte minden kivizsgálás során felmerül a lelki problémák, pszichés zavarok szerepe.
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    Gyermekgyógyász
    Dr. Mechler Andrea csecsemő- és gyermekgyógyász szerencsésnek vallja magát, mert kisgyerekként, orvos szülei mellett hamar megszokta a gyógyító fehérköpenyesek, illetve az egészségügy különös világát. Ahogyan ő is vallja: a családi légkör nagyban meghatározta a pályaválasztását, valamint jelenlegi életét.
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    Gyermekgyógyász
    Aki találkozott már dr. Mogyorósy Gábor gyermekgyógyász – gyermekkardiológussal, pontosan tudja, hogy csemetéjét bármelyik életkorban, jó szívvel a szakember nagy tudású gyógyítására bízhatja. Az egyetemi docens immár 31 éve dolgozik, s él a hivatásának a debreceni Gyermekklinikán. Hitvallásában kérdésemre azt is elmondja: még orvostanhallgató korában elkötelezte magát a gyermek kardiológia felé. Azóta is ez a legfontosabb szakterülete gyógyító tevékenységében.
    MTI
    A romániai Kovászna megye döntően magyarlakta kistelepülésein végeznek egészségügyi szűrést hétfőtől négy napon át a szolnoki Hetényi-kórház szakemberei.
    MTI
    A magas vérnyomás nemcsak a felnőttek betegsége, hanem már gyermekkorban is elkezdődhet. A szakemberek ezért azt javasolják, hogy 3 éves kortól minden gyerek vérnyomását mérjék, hiszen fájdalmatlan, viszont létfontosságú információkat adhat.
    WEBBeteg
    Dr. Fáklya Mónika, a WEBBeteg endokrinológus, gyermekgyógyász szakértőjének bemutatkozása.
    WEBBeteg
    Dr. Balogh Andrea, a WEBBeteg gyermekgyógyász szakértőjének önéletrajza.