Fertőző betegség téma

Jellegzetes nyári betegségek - Így előzze meg őket

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Jóllehet, a nyár a kikapcsolódás, a felhőtlen pihenés időszaka, néhány kórkép ebben az időszakban is borússá teheti a vakációt - az egyébként egészséges egyéneknél is. A leggyakoribb, a vakációzók kikapcsolódását megzavaró betegségek a hasmenéses kórképek, valamint az alsó húgyúti fertőzések. Ezek megelőzése kellemetlen napoktól óvja meg a pihenni vágyókat.

5 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

Mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4234 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

6 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

6 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, krónikus beteg.

Új, emberekre is fertőző sertésinfluenza-vírust mutattak ki Kínában

MTI

Új sertésinfluenza-vírust mutattak ki Kínában, amely embereket is képes megfertőzni - írta a BBC hírportálja.

A lepra

WEBBeteg - Dr. Szimuly Sándor, családorvos

Már ősidők óta létezik, a keresztes háborúk idején a pestissel karöltve hatalmas méretekben betegített meg embereket, később a fellángolások ritkábbakká váltak. A betegek megbélyegzettekké, kirekesztettekké váltak. Maga a lepra kifejezés is erősen stigmatizáló, emiatt manapság egyre több helyen Hansen-betegségként említik.

Tekintsenek be a mentők munkájába!

koronavirus.gov.hu

A koronavírus-járvány új feladatokat, és persze sok terhet jelent a mentők számára is. A mentőszolgálatnál kijelöltek kifejezetten koronavírus-gyanús személyek ellátását végző egységeket. Ők külön mentőállomáson is tartózkodnak.

Koronavírus beszámoló: nem tudtam, mi bajom van

WEBBeteg

Azt hittem, csak megfáztam, így folytattam az életem. Egy beszámoló koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül.

Országos tisztifőorvos: a szabad levegő fontos, de be kell tartani a távolságtartási szabályokat

MTI

Járvány

A mentális egészség megőrzéséért mindenkinek szüksége van a szabad levegőre, ezért a sporttevékenység vagy a horgászat sem tilos, amennyiben mindenki betartja a távolságtartásra vonatkozó szabályokat – mondta Müller Cecília szombati sajtótájékoztatóján.

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: sok új fertőzött várható Magyarországon

MTI

Várhatóan egyre több embert fertőz meg Magyarországon az új koronavírus, sok új esetet fognak diagnosztizálni - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs március 29-én online sajtótájékoztatón.

343-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

koronavirus.gov.hu

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb idős - krónikus alapbetegségekkel küzdő - beteg.