• Emlődaganat téma

    MTI
    Egérkísérletekben sikeresen előzték meg az emlődaganat átterjedését egy enzim gátlásával brit kutatók - idézte kedden a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk/news).
    Medipress
    Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal álláspontja szerint, a kockázatnövekedés nem túl nagy, ellenben óvatosságra inti mind az érintett hölgyeket, mind a kezelőorvosokat.
    MTI
    Egy tengeri szivacsban fedezték fel azt a hatóanyagot, amely vizsgálatok szerint nagyban növelheti az emlődaganatos betegek túlélési esélyét. A gyógyszer elsőként az Egyesült Államokban kerülhet forgalomba.
    MTI
    Sikeres műtéten van túl az az asszony, akinél ikerterhessége idején diagnosztizáltak emlőrákot. A daganat eltávolítása után mind az ikrek, mind az anyuka jól vannak, hamarosan a kemoterápia is elkezdődhet, a babák a tervek szerint a kezelés végén jönnek világra.
    MTI
    Pontosabb eredményt adhat a mellrákszűrés, egy újonnan kifejlesztett klinikai munkaállomás segítségével. Az eszköz prototípusa, több típusú vizsgálat eredményét is alkalmazva ad pontosabb képet a beteg állapotáról.
    WEBBeteg
    Az úgynevezett HER2 típusú mellrák az egyik legalattomosabb és legagresszívabb válfaja a betegségnek.
    WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus
    MR emlő vizsgálatokat 1986-tól végeznek, s a technika azóta tovább fejlődik. Emlődaganatok diagnosztizálására kontrasztanyagot, általában gadolinumot használnak. Segítségével felismerhető az adott terület érellátása és az érújdonképződés. A rosszindulatú elváltozásokat körülvevő szövetközti anyag, az úgynevezett stroma kevésbé veszi fel a kontrasztanyagot.
    Független Hírügynökség
    Az emlőrák egyre több nőt támad meg, és főleg a fejlődő országokban szedi áldozatát, mutatták ki amerikai kutatók.
    MTI
    Mintegy duplájára nőtt azon nők aránya, akik az egyik mellükben talált tumor miatt másik mellüket is eltávolíttatták, közölték amerikai kutatók a Cancer című szakfolyóirat hétfőn megjelent számában.
    MTI
    Drámaian növekszik az egyik mellükben korai stádiumú emlőrákkal diagnosztizált amerikai nők körében, a teljes műtéti eltávolítást választók aránya - közölték amerikai kutatók a Journal of Clinical Oncology című szaklap legutóbbi számában.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!