Emlődaganat téma

A rostgazdag táplálkozás véd az emlőráktól?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Táplálkozásunk alapvető hatással van egészségünkre. Több táplálék daganatkeltő és más táplálékok daganat megelőző hatása is bizonyítást nyert. Egy brit felmérés szerint, a menopauza előtt lévő nők esetében a rostban gazdag táplálkozás, csökkentette az emlőrák kialakulásának esélyét.

Csomókat tapintottam a mellemben! Mi lehet? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Hónapokkal ezelőtt, észrevettem, hogy csomók jelennek meg a mellemben, de nem tudom mindig ugyanott kitapintani, illetve akkor még csak a menstruáció előtt jelentkeztek, így nem is aggódtam, betudtam annak, hogy amiatt van. - A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Emlődaganatok sugárkezelésekor előforduló leggyakoribb mellékhatások

WEBBeteg - Dr. Kovács Árpád, klinikai onkológus

A kezelés során alkalmazott sugárzás a normál szöveteket is érinti, ezért számolni kell a mellékhatások jelentkezésével is.

Célzott terápiával a tüdőrák ellen - február 4. a Rák Világnapja

Well pr

A rák az egyik vezető halálok az egész világon. Jelenleg 8,2 millió ember hal meg évente daganatos betegségek következtében, és ez a szám évről évre folyamatosan növekszik.

Új eredmények a daganatkutatásban

Debreceni Egyetem

Tizenöt-húsz év múlva akár a daganatok terápiájában használt gyógyszerek is készülhetnek a Debreceni Egyetem onkológiai kutatásaira alapozva.

Tüdőrák elleni új szert teszteltek sikerrel egereken

MTI

Sikeresnek bizonyult egerekbe ültetett agresszív emberi tüdőrákos sejtek elpusztításában egy fejlesztés alatt álló új gyógyszer, amelyet a Chicagói Egyetem kutatói vizsgálnak.

Emlőrákszűrés - Miért kellene várnia?

Diagnoscan Magyarország

A nők körében a vezető daganatos megbetegedés az emlőrák. A megelőzésében fontos szerepet játszanak a szűrővizsgálatok, ezek legfontosabbja a rtg-mammográfia. Miért várna? A Diagnoscannél Öné az elsőbbség. (x)

„Meg kell szólítani a fiatalokat is” - Interjú Bánfi Ildikóval

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Emlődaganat

Azt mondják a szakemberek, ha valamelyik orvos vagy más egészségügyi dolgozó átesett már valamilyen daganatos betegségen, másképpen közelít a páciensekhez. Megszűnnek a különbségek, közelebb kerül az ember sorstársaihoz és saját magához is. Bánfi Ildikó mentálhigiénés szakemberrel beszélgetek.

Mellrák: fontos az időbeni felismerés

Diagnoscan Magyarország

Az emlőrák a nők egyik leggyakoribb betegsége, Magyarországon évente 5400-5500 új emlőrákos beteget fedeznek fel.(x)

A fogamzásgátló tabletta egészségvédő hatásai

WEBBeteg

Amikor a fogamzásgátló tabletta szedése mellett döntünk, valójában bizonyos kisebb kockázatokat felvállalunk annak érdekében, hogy más, komolyabb kockázatokat elkerülhessünk.