Elsősegély téma

Életmentő csomag katasztrófa esetére

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Bolygónk egyértelműen veszélyes változásokon megy keresztül. Manapság a Föld egyetlen kontinensén sincs tökéletes biztonságban, földrengések, árvizek, viharok, szökőárak, erdőtüzek pusztítanak. A globális felmelegedés egyre szélsőségesebb időjárást és egyre több áldozatot követelő katasztrófákat okoz, ezért nem árt, ha tudja, mire van szükség ahhoz, hogy túléljen egy katasztrófát.

Nagy segítség a defibrillátor - Kutatás

MTI

Óriási segítség a közterületekre kihelyezett defibrillátor, amellyel a normális szívritmust állítják helyre hirtelen szívhalál esetén, az eszköz otthoni használata azonban kevésbé bizonyul hatékonynak - derült ki a New England Journal of Medicine című folyóirat című amerikai tanulmányból.

Mikor téved Dr. House? - Tanulmány

MTI

A tanulmányban számos rosszul alkalmazott beavatkozást vettek észre a kutatók a legnépszerűbb orvosi sorozatokban.

Elsősegély vizsga - Miért buknak meg többen?

Független Hírügynökség

Felmérések szerint a magyarok hiába tesznek vizsgát a jogosítvány megszerzése előtt, csak az esetek 3-5 százalékában segítenek, ha baj van. Ennek egyik oka, hogy nem elég alapos a képzés, így csak kevesen mernek segíteni, attól félnek ugyanis, esetleg ártanak a sérültnek.

Újraélesztés a temetőben - A férfi a klinikai halál állapotában volt

Független Hírügynökség

Egy fekvő emberre figyeltek fel a sírok között, odamentek hozzá és megállapították, hogy nincs keringése és nem lélegzik. Rögtön megkezdte a házaspár az újraélesztést. Mindkettejük egészségügyi dolgozó.

Újraélesztés bemutatók

Magyar Vöröskereszt

Változik a közúti elsősegélynyújtó vizsga: a teljes újraélesztést számon kérik október 1-től a vizsgázóktól.

Váratlan rosszullét - Sokan nem tudják, mit kell tenni

MTI

Tizenhat európai ország vöröskereszt szervezetének 2000-es kezdeményezésére szeptember második szombatján - idén 12-én - rendezték meg az elsősegélynyújtás világnapját.

Ne késlekedjen! Az agyvérzésnél minden perc számít

WEBBeteg/MTI

Országos kampányt indított a héten Magyar Stroke Társaság, hogy megismertesse a stroke (agyvérzés, szélütés) tüneteit és előjeleit, valamint hogy felhívja a figyelmet e betegség esetében az időfaktor fontosságára.

Nem minden ficam katonadolog

szabadfold.hu

Ficamodás, izomhúzódás, zúzódás, horzsolás, véraláfutás – télen különösen nem árt az elővigyázatosság: a csúszós járda, az úttestre fagyott csapadék, a jegesedés balesetet okozhat.

ICE, a három betűs segítség

Független Hírügynökség

Civilek indítottak mozgalmat, hogy mindenki írja be mobiltelefonjába ICE rövidítéssel annak a számát, akit szeretné, hogy értesítsenek egy balesetkor. A rendőrök ugyanis személyazonosító hiányában sokszor csak később tudnak szólni a rokonoknak.