EHEC téma

EHEC: Gondok és következtetések a németországi járvány kapcsán

MTI

Miközben bizonyos jelek arra utalnak, hogy csendesedik a németországi hasmenésjárvány, mind inkább a súlyos betegek kezelésével kapcsolatos gondok kerülnek előtérbe.

Csökkent a hasmenésjárvány terjedése, de még nincs vége

MTI

A pünkösdi ünnepek előtt némelyest fellégezhet Németország: a hatóságok péntek délelőtt hivatalosan megerősítették, hogy csökkent a hasmenésjárvány terjedése. Ennek nyomán úgy döntöttek, hogy ismét zöld jelzést adnak az észak-németországi uborka, paradicsom és saláta fogyasztásához.

EHEC-fertőzés: Van félnivalónk itthon?

MTI / ÁNTSZ / WEBBeteg

A magyar zöldség jó minőségű és biztonságosan fogyasztható, együttes és összehangolt pozitív kommunikációval meg lehet szüntetni az érezhető fogyasztói bizonytalanságot - értett egyet Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár, valamint a nemzetközi és hazai kiskereskedelmi áruházláncok képviselői együttes megbeszélésükön.

Kólifertőzött Szlovákiában

MTI

Kólibaktériumot mutatott ki a vérvizsgálat egy 25 éves férfinál a kelet-szlovákiai Kassán.

Az EHEC-fertőzés orvosi szemszögből

WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus

Az Escherichia coli (E. coli) általában veszélytelen törzsei, a természetes emberi bélflóra részét képezik. Ezek a baktériumok röviddel a születés után telepszenek meg az újszülött béltraktusában. Ezt követően kölcsönösen előnyös kapcsolat alakul ki a gazdaszervezet és a baktérium között, amely élethosszig megmarad.

Hasmenésjárvány Németországban

MTI

Az ellenzéki szociáldemokraták és a Zöldek, kedden tehetetlenséggel és késlekedéssel vádolták a kormányt, mindenekelőtt a mezőgazdasági és az egészségügyi minisztert.

EHEC: még nincs bizonyíték arra, hogy a csírák terjesztik a járványt

MTI/WEBBeteg

Hétfő délig nem sikerült egyértelműen bizonyítani, hogy növényi csírafajták terjeszthetik a 21 halálos áldozatot követelő németországi hasmenésjárványt.

EHEC: Csírák okozzák a hamenésjárványt vagy biogáz üzemek a felelősök?

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Növényi csírafajták terjeszthetik a németországi hasmenésjárványt, egy vasárnap esti bejelentés szerint.

EHEC-járvány: Még mindig nem tudják mi okozza

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Szinte óráról-órára növekszik Németországban a hasmenésjárvány által fertőzött személyek száma. A fertőzés csütörtök délutánig 17 halálos áldozatot követelt.

Új baktériumtörzs felelős a fertőzésekért

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A fertőzést az EHEC-baktériumok egy teljesen új, mutáns törzse okozza. Németországban nőtt a halálos áldozatok száma.