Bőr téma

Őssejtkutatás: szerveket is lehet majd növeszteni?

MTI

Speciális vegyület révén sikerült amerikai kutatóknak az "egyszerű" bőrsejtek biztonságos, részleges átalakítása őssejtekké.

Részegség után sárga színű anyag a bőrön - Mi lehet?

WEBBeteg

"8 nappal ezelőtt vettem észre, hogy a bőrömön narancssárga anyag válik ki(a szemhártyán nem). Háziorvosom vér- és vizeletvizsgálatot kért, amelynek minden paramétere (bilirubin is) tökéletes volt." A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdése.

Veszély az irodában - Miért lehet káros az egészségünkre a munkahelyünk?

MTI

A bőrön át ózon hatol be az emberi szervezetbe az irodák levegőjéből, ami károsíthatja az egészséget is. Egyetlen személy egy kis helyiség ózontartalmát akár 10-25 százalékkal is csökkentheti - számoltak be eredményeikről osztrák és amerikai kutatók.

Baktériumok garmadáját találták az emberi bőrön

MTI

Az egészséges emberi bőr sokkal változatosabb baktériumélet színtere, mint azt eddig gondolták - állapították meg amerikai kutatók a baktériumállomány eddigi legnagyobb számbavétele során.

Az angolok nem tudják, hogy az alkohol hízlal

Független Hírügynökség

Az angolok 40 százaléka nem tudja, hogy egy pohár bor ugyanannyi kalóriát tartalmaz (120-at), mint egy szelet sütemény. Ez egy olyan felmérésből derült ki, amelyet az alkoholfogyasztás visszaszorítását célzó kormányzati kampány keretében végeztek.

Már egy pohár bor is védelmet nyújthat

MTI

Akik naponta megisznak egy pohár bort, azok jelentősen csökkentik a nyelőcsőrák kifejlődésének kockázatát. A borivók és bortermelők szempontjából egyaránt biztató hír a Gastroenterology szakfolyóirat márciusi számában jelent meg.

Alkoholfogyasztási szokások Európában

Független Hírügynökség

Németországban továbbra is a sör a legkedveltebb szeszesital. Egy aktuális tanulmány szerint, míg az átlag európaiak egyharmada antialkoholista, addig Németországban a megkérdezetteknek csak 18 százaléka jelezte, hogy nem piál - jelentette szerdán a berlini rádió.

Rovarirtóval fertőzött borok az EU-ban?

FH

Az Európai Unióban árusított borok rendszeresen tartalmaznak nyomokban rovarirtó szereket - állítja egy nemzetközi környezetvédő mozgalom. A kimutatott vegyszerek az EU-normák szerint rákkeltőek vagy genetikai elváltozást okozhatnek.

Borhamlas-egesz testen erdes bor

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea

Kisfiam 3, 5 eves. Kb. 10 napja a hatan es mellkasan erdesse valt a bor. Olyan mintha libaboros lenne folyamatosan. Kb. 1 hete a kezfejen is megjelent ez az erdesseg. A tenyere kicsit olyan, mintha kiazott volna a vizben. A koromagyak megduzzadtak, p

Mi okozhatja és mivel lehetne csillapítani a sokszor jelentkező fájdalmat?

Orvos valaszol - Dr. Stehlich Gábor

Mi lehet az oka? Ma már szinte minden kicsit erősebb érintés fáj. Először az oldalamnál vettem észre. Ha valaki meg akart csikizni, vagy csak viccesen a strandon arrébb dobni nagyon éles fájdalmat éreztem a keze nyomán, majd egyre nagyobb helyen. M