Agyvérzés téma

Egészségünk Érdekében - Járjon a lábaiért! - Országos Érszűkület Nap idén is!

VM.komm kommunikációs Tanácsadó Iroda

A Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság 2016-ban immár harmadik alkalommal rendezi meg a magyarországi Érszűkület Napot, melyet az európai PAD and Vascular European Days kezdeményezés hívott életre. A szervezők 2016. március 17-én 11 és 17 óra között, 6 helyszínen, egész napos orvosi tanácsadással, boka/kar index méréssel és pulzus önvizsgálat oktatással várják az érdeklődőket.

Tíz európai városlakóból akár kilenc is erősen szennyezett levegőt szív

MTI

Tíz európai városlakóból akár kilenc is erősen szennyezett levegőt szív, a légszennyezés a becslések szerint az Európai Unió (EU) 28 tagállamában mintegy 430 ezer ember korai halálát okozhatja - derült ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) éves jelentéséből.

A kis sérülés is nagy bajhoz vezethet - Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány tanácsai

Országos Mentőszolgálat Alapítvány

Mindennapi életünk során számos olyan kisebb balesetet szenvedhetünk el, amelyeknek komolyabb következményei lehetnek, ha nem figyelünk. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány ezek közül szeretne most néhányat kiemelni.

A kóros fejfájás infarktus, agyvérzés előjele lehet

Hypertonia - Krasznai Éva

New York-i kutatók megállapították, hogy a migrénben szenvedők legalább kétszer esélyesebbek arra, hogy szívinfarktusuk legyen.

Diplomát szerzett egy agyvérzéstől teljesen megbénult, beszédképtelen nő

MTI

Diplomát szerzett ókori történelemből egy agyvérzéstől teljesen megbénult, beszédképtelen brit nő úgy, hogy csak a szemét tudta mozgatni és egészen kicsit a fejét.

Agyvérzésre és szívrohamra hajlamosító génhibát fedeztek fel angol kutatók

MTI

Agyvérzésre és szívrohamra hajlamosító génhibát fedeztek fel angol kutatók, akik a témában készült legnagyobb elemzést végezték. A legnagyobb kockázatot azonban továbbra is az életmód jelenti: mindenekelőtt a dohányzás és a kevés mozgás.

Még 3 napig élt a lélegeztetőgépről való lekapcsolás után

WEBBeteg - Cs.K. fordító

A megtört szívű férfi, aki beleegyezett abba, hogy feleségét lekapcsolják az őt életben tartó gépekről, csak később tudta meg, hogy a nő ezután még 3 napig élt.

A dühkitörések ötszörösére növelik az infarktus kockázatát

MTI

A dühkitörések ötszörösére növelik az infarktus és háromszorosára az agyvérzés kockázatát - derült ki amerikai kutatók kedden megjelent elemzéséből.

A C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása csökkentheti a szélütés esélyét

MTI

A C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása csökkentheti a szélütés egy ritkább, de veszélyes formája, az agyvérzéses stroke esélyét, a vitaminhiány viszont kockázati tényezőt jelenthet - állapította meg egy francia minikutatás.

A harmadik vezető halálok, a stroke

MTI

Az agyi érkatasztrófa a rák és a szívbetegségek után a harmadik vezető halálok, mi több, a leggyakoribb tartós mozgáskorlátozottságot okozó betegség.