Stroke, agyvèrzès

Tisztelt Doktor Úr! A hèt elejèn gyógyfürdőzès közben váltogattam szaunázást ès a hidegzuhanyt egymás után háromszor. A végére nagyon rosszul lettem: szédülès, tarkófájdalom, fülzúgás, hányinger,homályos látás. Kb 15 perc pihenès után a tünetek nagyrèsze elmúlt. Az elmúlt napokban azonban a szédülès, hányinger, tarkó környéki fájdalom/nyomás, gyengesègèrzet szinte folyamatosan jelen van. Nèha a fülzúgás is visszatèr erőteljesebb tarkó feletti fájdalommal. A vèrnyomásom a szaunázás után pár napig magasabb volt (139-158/88-102) , azonban az elmúlt napokban viszonylag rendeződött (122-136/80-96) . Kardiológiai vizsgálaton voltam (nyugalmi EKG, szív ultrahang) , ott mindent rendben találtak. Az lenne a kèrdèsem,hogy nem eshettem-e át egy kisebb stroke-on vagy fenyeget-e ez a veszély? Egy nyaki erek ultrahang vizsgálat nak lenne-e èrtelme? Esetleg egy nagylabornak? A háziorvosom szerint pár nap pihenés után helyre áll a szervezetem, felesleges további vizsgálat. Ön szerint is csak sokkoltam a szervezetem, ami pár nap után elmúlik? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A tünetek alapján agyi keringészavar lehetősége nem merül fel bennem. Felmerülhet a szaunázás mellékhatása mellett esetleges migrénes fejfájás eshetősége is, de néhány mondatból igen nehéz érdemi diagnózist adni, ezek csak erős tippek. Esetlegesen egy koponya MR rövidre zárhatja a dolgokat és Ön is meg tud nyugodni.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. augusztus 29., 20:13; Megválaszolva: 2021. augusztus 30., 16:15
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szúrkáló érzés
Homloktáji fejfàjàs
Jó napot kívánok. Amiatt kerestem fel Önt mert az utóbbi időben elég sűrűn fáj a fejem homloktájt. Voltam covidos kb 1 hónapja. Voltam már...
Agyi problema
Tisztelt Doktor Ur! 4 napja kezdodtek panaszaim. Reggel felkelve szedules fogadott, napkozben nem volt problemam,de este visszatert a szedules enyhe...
Érkereszteződés
Tisztelt Doktor Úr! Mellékelem kontrasztanyagos belső fül-, és koponya MR vizsgálatom leletét. Szédüléssel és fejfájással küzdök pár éve...
Fejfájás, pulzáló hang a fülben
Tisztelt Dr.Úr! Egy hónapja tartó fejfájással küzdök, szorító jellegű, magas nyomásérzés a fejben, időnként fejtetőbe nyilalló, gyógyszer...