agyvérzés

Tisztelt doktor Úr! Van egy barátom, aki 31 éves magas vérnyomás betegségben szenved és gyógyszert is szed rá. Ennek ellenére tavasszal agyvérzése volt. Hamar meggyógyult nem is látszik rajta, már dolgozik normálisan beszél és jár, nem is venné észre, aki nem tudja. Az érdekelne,hogy mekkora az esélye egy második agyvérzésnek? Illetve hogy meglehet- e úszni az ilyesmit teljesen következmények nélkül vagy vannak bizonyos utohatasok mondjuk gondolkodásban amit szemmel talán nem észlelünk de mégis vannak? Köszönöm a segítséget előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza agyvérzés témában

Kedves Kérdező!

Az agyvérzésnek különböző formáit különítjük el. A barátja esetében, miután nem ismerem a kórtörténetét, nem merek prognózist adni.Ezzel a kérdéssel az őt kezelő szakorvoshoz kellene fordulni. Mindenesetre az pozitívum, hogy semmilyen maradandó károsodást nem szenvedett.A gondolkodása bizonyos mértékig megváltozhat, mint általában a súlyos betegségen átesetteknél ezt gyakran tapasztaljuk.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. december 20., 21:05; Megválaszolva: 2019. december 22., 12:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése