Élelmiszerbiztonság téma

Milyen a magyar élelmiszerbiztonság?

MTI

Jelentős hangsúlyt kapott az utóbbi években az élelmiszerlánc védelme, de javítani kell a témához kapcsolódó oktatást, nevelést és a közösségi kommunikációt. Ezenkívül tudatosítani kell a vállalkozói felelősséget, és azt érvényre is kell juttatni az élelmiszer-előállítás folyamatában.

Akrilamid, fuzárium, melamin - szigorúbb szabályok?

MTI

Új, a korábbiaknál szigorúbb nemzetközi élelmiszerellenőrzési szabályokat, kötelező vizsgálati módszereket fogadott el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) illetékes szakbizottsága.

Fuzáriummal szennyezett lisztet vont be a hatóság

MTI

Egy bajai székhelyű cég két, különböző fogyaszthatósági idejű egy kilogrammos durumlisztjét bevonták, mert a készítményekben a fuzáriumgomba egyik toxinját találták az élelmiszerbiztonsági vizsgálatok során.

Élelmiszerek és mikotoxinok - Mennyire veszélyesek a láthatatlan gombák?

WEBBeteg/Mebih.hu

Egy sajnálatos szegedi eset kapcsán immár napok óta téma hazánkban a fuzáriumgomba toxinjai által okozott egészségkárosodás. Mint ismeretes a beteg kislány ötévesen menstruál és csomókat találtak a mellében. De mi az a fuzáriumgomba és mennyire veszélyes? Minden a penészgombák mérgeiről.

Rákkeltő disznóhús: 25 országba kerülhetett dioxinos hús

Független Hírügynökség

Akár 25 országba is szállíthattak a dioxinnal szennyezett ír disznóhúsból - jelentette be vasárnap Paddy Rogan ír főállatorvos. Azt nem árulta el, melyik országokról van szó. Egyes disznóhúsból készült termékekben a biztonsági határnál 200-szor több dioxint is mértek.