• Élősködő téma

    Élősködő

    A kullancs eltávolításakor ügyelnünk kell arra, hogy ne nyomjuk össze a kullancs testét, mert úgy a benne lévő kórokozók a sebbe juthatnak.

    A kullancs legjobban a patikákban kapható kullancskiszedő csipesz vagy cérna segítségével távolítható el.

    Élősködő

    A fejtetű nősténye kb. 3 mm hosszú, 1 mm széles rovar a hím ennél kicsit kisebb. A nőstény a petéket, amit serkének hívnak, a haj tövére ragasztja, erős ragasztóanyaggal. Ebből az új tetvek kikelnek, de a serke héja továbbra is a hajon marad, és a haj növekedésével egyre távolabb kerül a fejbőrtől.

    A távolságból tehát a tetvesség időtartamára lehet következtetni. A serkéből az új rovar kb. 1 hét alatt kel ki. Teljes fejlettségét átlagosan 18 nap alatt éri el. Egy rovar naponta 3-4 petét rak, élete során kb. 200 új egyedet tud létrehozni.

    A fejtetű vérrel táplálkozik, naponta 6-12 alkalommal szívja áldozata vérét. Ez allergiás reakciót, viszketést okoz.

    MTI
    A LouseBusternek nevezett hajszárító a tetvek és a serkék 95 százalékát megöli, az életben maradt állatok pedig terméketlenné válnak és hamarosan szintén elpusztulnak – derült ki egy amerikai tanulmányból.
    Medipress
    Gondoltunk-e már arra, hogy párnánk súlyának egyharmadát bogarak, elhalt bőrdarabkák, poratkák és azok ürülékei teszik ki?
    MTI
    Amerikai és kínai kutatók feltérképezték két, vérmételyt okozó parazita genetikai állományát - közölték a Nature brit tudományos folyóirat legfrissebb számában. A betegség - amely ellen még nincs védőoltás - 210 millió embert érint világszerte.
    Független Hírügynökség
    Az Egyesült Államokban 20 év után újra tömeges problémát okoz az ágyi poloska. Külön "országos poloskacsúcsot" hívtak össze a kérdésről, és ezen "a nemzedékünk előtt álló legnagyobb rovarproblémának" minősítette a poloskát Mike Potter, a Kentucky Egyetem professzora.
    Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
    Tisztelt szakértő. Tavaly ilyenkor furcsa tüneteim voltak, mintha valami mászna a torkomon.Orvoshoz mentem ahol a pajzsmirigyemre került a hangsúly, voltam is kivizsgálásokon, ami közben kiderült, hogy babát várok.Nagyon rossz az...
    Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina
    kedves Doktornő! Köszönettel megkaptam a válaszát. Ez az egész tavaly kezdődőtt. A csipésekről először rüh atkára gondoltunk, a bőrgyógyász szintén. Felirt különböző kenőcsöket, készitettet és az emlitett iinfectoscabot...
    Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina
    A lakásunkat elözönlötték a bolhák, mindenbe betelepedtek, kárpitos bútor, ágynemű és a fejünkbe is. Többszöri irtás után talán sikerült kipusztitani őket a lakásból (a kárpitos bútorokat kidbtuk, ágynemű tisztitás...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!