Átoltottság téma

Magyarország világviszonylatban is élen jár az átoltottságot illetően

MTI

Az uniós országok és az Európai Bizottság, valamint a szakmai világszervezetek is elismerik, hogy Magyarország világviszonylatban is élen jár az átoltottságot illetően, és kiemelkedő a lakosság bizalma a magyar védőoltásrendszerben - jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár Brüsszelben.

Magyarország élen jár az átoltottságban

MTI

Magyarország élen jár az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében, az átoltottság aránya a gyerekeknél csaknem 100 százalékos.

Járványok lesznek, ha nem oltják be a népességet

MTI

A kötelező és ajánlott védőoltások alkalmazásának szükségességére figyelmeztetett az először Romániában, majd Kelet-Magyarországon megjelent kanyarós megbetegedésekkel kapcsolatban a Pécsi Tudományegyetem legmagasabb biztonsági követelményeknek is megfelelő virológiai laboratóriumának vezetője.

H1N1 - Hogyan véd az oltás?

MTI

Az első magyarországi tesztoltásokat beadó szakember kifejtette: jómaga nem zárta ki, hogy előbb-utóbb olyan beteg is meg fog halni újinfluenzában, aki korábban megkapta a vakcinát.

Falus: "A járványnak nincs vége!"

MTI

A két héttel ezelőtti összegzés szerint 364 embert ápoltak kórházban a betegséggel kapcsolatban, és eddig 57 ember halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzával.

Falus: Magyarország nem használta ki az időjárásból eredő haladékot

MTI

Falus Ferenc elmondta, hogy az átoltási arány jelenleg 3 százalékos, a hatékony megelőzéshez azonban 60 százalék lenne az optimális. A védekezést - akárcsak másutt Európában - antivakcinációs kampány gátolja, amely Falus Ferenc szerint jórészt tévhitekre és a bizalmatlanságra épít.