Nikotinfüggőség és alkoholizmus ellen is hatásos a szer

Medipress
megjelent:

Egy új tanulmány kimutatta, hogy egy növényi eredetű vegyület, amelyet a nikotinfüggőség kezelésére használnak, igen hatásos az alkoholfüggők esetében is.

A South Dakota State University tudósai most azt próbálják kideríteni, vajon tartós javulást lehet-e elérni a szerrel a visszaeső alkoholistáknál, vagy esetleg azoknál, akik egyszerre alkohol- és nikotinfüggők.

„Az alkohol és a dohányzás a két fő megelőzhető halálozási ok az Egyesült Államokban. Az ezekkel összefüggő betegségek kezelési költségei megközelítik a 900 milliárd dollárt évente” – nyilatkozta Shafiqur Rahman professzor, az egyetem munkatársa.

Rahman és kutatósegédje, Ravi Sajja munkájukban ennek a fent említett vegyületnek, a citozinnak az új felhasználási lehetőségeire koncentráltak. Tanulmányukban két külön kísérlet segítségével arra keresték a választ, milyen hatása van a citozinnak az egerek és patkányok alkoholfogyasztására.

„Ezen a két állatfajon végzett vizsgálatok alapján azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a citozin csökkenti az alkoholfüggőséget” – nyilatkozta Rahman. Az eredmények – melyek az Alcohol című neves tudományos folyóiratban kerültek publikálásra - lúj ehetőséget teremtenek, hogy felvegyük a harcot az alkoholfüggőség ellen.

(Medipress)

Cikkajánló

Az alkoholfogyasztás veszélyei

Dr. Kónya Judit, családorvos
Alkohol
A huzamosabb időn keresztül fennálló, rendszeres alkoholfogyasztás súlyos károsodásokat okoz az egyén fizikai, pszichés állapotában, a közösségi életében, a tágabb környezet szociális-társadalmi jellemzőiben.
Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.