• Kampányt indít a felsőoktatási hallgatók sportolásáért a MEFS és a HÖOK

    Szerző: MTI

    A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nagyszabású kampányt indít "Mozdulj rá! Heti háromszor 45 perc megváltoztatja az életed!" jelmondattal.

    Sport és egészség a WEBBetegen

    A kampány csütörtöki sajtótájékoztatóján Kiss Ádám, a MEFS elnöke hangsúlyozta: szervezetük kiemelt célja, hogy felhívják a figyelmet, a diplomaszerzés mellett nagyon fontos az egészséges életmód, a rendszeres mozgás. Az elnök idézte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kimutatását, amely szerint a rekreációs minimum háromszor 45 perc mozgás hetente. Viszont Magyarországon a hallgatók mindössze 23,6 százaléka teljesíti ezt, és több mint negyedük egyáltalán nem mozog. Ezt a rossz statisztikát szeretnék megváltoztatni a kampány segítségével.

    Hirdetés

    Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke egy 2011-es felmérésre utalva arról beszélt, hogy a fiatalok jelentős részének nincs lehetősége a mozgásra, mert nincsenek meg a szükséges infrastrukturális feltételek, de nagy számban vannak olyanok is, akiknél a tanulás háttérbe szorítja a mozgást, mondván, nincs rá idejük. "Az a feladatunk, hogy előmozdítsuk a sportolás iránti igényt" - mondta.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    "A kampány célja a hallgatók megszólítása, azok megmozgatása, akiknek az életébe még nem épült be a rendszeres sportolás" - kezdte beszédét Szentkirályi-Szász Krisztina, a MEFS PR- és marketing-igazgatója. Elmondta, hogy három élsportolót, Cseh Lászlót többszörös világ- és Európa-bajnok úszót, Heidum Bernadett Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázót, valamint Joó Abigél kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozót - mindhárman Universiade-érmesek - sikerült megnyerniük a kampány arcának.

    A kampány nyitórendezvénye a jövő csütörtöki Kosárlabdaünnep és rekordkísérlet lesz Hősök terei központi helyszínnel, országszerte 19 felsőoktatási intézmény részvételével. Az esemény résztvevői 15 és 16 óra között rekordot szeretnének felállítani: céljuk, hogy minél több felsőoktatási hallgató és oktató minél több hárompontos kosarat dobjon.

    (MTI)

     
    Módosítva: 2016.04.28 19:01, Megjelenés: 2016.04.28 19:01
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Bőrfelszíni sérülések

    Bőrfelszíni sérülések

    WEBBeteg - Szponzorált tartalom

    A legkisebb sérülésből is lehet baj, ha nem látja el megfelelően. (x)

    A férfi inkontinencia

    A férfi inkontinencia

    Cs. K., fordító

    Tévhit, hogy a vizelettartási probléma csupán a nőket érinti.

    Sport és hőség - Mit igyunk?

    Amikor hőségben sportolunk, kulcsfontosságú a folyadékpótlás. Milyen folyadékot célszerű ilyenkor fogyasztani? Mikor és mennyit igyunk? Érdemes speciális sportitalokat inni?

    Sport: Így érdemes elkezdeni!

    A jó idő sokunkban kelti fel a sportolás iránti vágyat - olyanokban is, akik eddig nem mozogtak rendszeresen vagy már régen abbahagyták azt. A sportolás elkezdése, illetve az újrakezdése a legnehezebb, és ne gondoljuk, hogy a fogadalom megtartása, miszerint holnaptól rendszeresen sportolunk, egyszerű lesz.

    Sport harmincas éveinkben

    Harmincas éveinkben felpörög az életünk és egyre több stressz ér bennünket és egyre kevesebb időt tudunk magunkra fordítani. Pedig ebben az életszakaszban is érdemes szánni heti néhány órát magunkra, a sportolásra.

    A bokatájéki sérülések

    A leggyakoribb sportsérülések a bokatájék sérülései. A nagy szám oka a felső ugróízület anatómiájában keresendő. Az ízületet a sípcsont és a szárkapocscsont végei által képzett bokavilla (ez az ízületi vápa) és az ugrócsont feje (ízületi fej) alkotja, külső és belső szalagrendszer stabilizálja.

    Veszélyes lehet a hirtelen kezdett testedzés

    Azoknak az embereknek, akik csupán egyféle mozgásformához - például a televízió távirányítójának felemeléséhez - szoktak hozzá, kellően elővigyázatosnak kell lenniük, ha aktívan edzeni kezdenek.

    Sokszor túlfeszítik a húrt az amatőr futók

    Nem biztos, hogy a futás a legjobb mozgásforma mindenkinek, ennek ellenére az amatőr futók túlnyomó többsége még soha nem kérte ki szakember tanácsát edzés előtt.

    Izomdiszbalansz - Mozgás, de hogyan?

    A helyes testtartás fontosságáról rengeteget hallhatunk, mégis egyre több embernél figyelhetőek meg azok a tartáshibák, amelyek célzott mozgásterápiával elkerülhetőek lennének. Melyek ezek? Hogyan ismerjük fel és milyen mozgásformát válasszunk, ha keresztezett szindrómával van dolgunk?

    Milyen sport ideális a munkámhoz?

    Ma már nem kérdés a sport fontossága, mindenki rögtön tud legalább két-három indokot, amiért jelentős a rendszeres mozgás az életünkben. Legyenek ezek a pozitív tények akár élettani hatások, akár a sportos testalkat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA